UFC

Conor objasnio zašto se Khabib i Mighty Mouse nisu našli na njegovoj 'GOAT' ljestvici

 Ilustracija | screenshot(YouTube)
Prošla su dva dana otkako je Conor McGregor objavio svoju kratku ljestvicu najvećih boraca u UFC povijesti, a ista ne prestaje biti temom u MMA krugovima. Velikim dijelom i zbog toga što je Conor odlučio nekim fanovima odgovoriti na pitanja, između ostalih ona zašto se na ljestvici nisu našli Khabib Nurmagomedov i Demetrious Johnson.

Conorova "GOAT" ljestvica s razlogom je privukla puno pažnje, velikim dijelom zbog toga što je sebe stavio na drugo mjesto iste, čak navevši da može i dijeliti prvo mjesto s Andersonom Silvom. Na treće mjesto, ali podosta ispod prvog dvojca, stavio je Georgesa St-Pierre te Jona Jonesa iza njega. Ostatak boraca nije spominjao.

Ipak, bilo je onih fanova koji su se udostojili putem komentara upitati zašto neki borci nisu pronašli svoje mjesto na ljestvici, a McGregor je nekima od njih bio voljan i odgovoriti. Između ostalog onima koji su upitali kako to da se na ljestvici nije našao najuspješniji prvak u UFC povijesti, Demetrious Johnson te Conorov rival Khabib Nurmagomedov. Objašnjenja su u najmanju ruku zanimljiva.

"Volim Mighty Mousea. Uvijek sam ga cijenio kao jednog od najvještijih boraca. No, borio se u diviziji limitirane konkurencije te je napustio promociju nakon poraza od borca s kojim je na 1:1. Osim toga, izgubio je borbu za titulu više kategorije protiv Dominica Cruza", odgovorio je Conor fanu koji mu je napisao kako je lista bez Johnsona besmislena.

Imao je nešto u svim stilu reći i na upit o Khabibu.

"Sjajan omjer, no nikako dovoljan za ući u ikakve govore o najvećem ikad. Jedina velika pobjeda mu je protiv mene, a borio sam se mamuran i slomljene noge. Osim toga, vratio je svojim lošim nastupom Iaquintu u život prije nego ga je Cerrone opet završio, a postao je tek treći koji je završio Poiriera. Nema niti blizu raznolike načine završavanja borbi, a u mnogima je kalkulirao. Ostalo sve mu je nula", napisao je.

Srećom, Conorova ljestvica nije ništa službeno nego tek njegovo subjektivno razmišljanje. No, sama činjenica da se podigla tolika magla dokazuje koliko zapravo MMA zajednici puno znači sve što on kaže.

Linker
19. travanj 2024 12:14