UFC

Conor ostavio poruku Khabibu nakon službenog umirovljenja: ‘Ne zaboravi tko te je stvorio!‘

Conor McGregor i Khabib Nurmagomedov
 Harry How/Getty Images/Profimedia
Službeno umirovljenje Khabiba Nurmagomedova nije moglo proći bez komentara njegovog rivala

Iako je Khabib Nurmagomedov već odmah po završetku svoje posljednje borbe najavio kako je njegova karijera gotova, kao da se za službeno umirovljenje čekalo da to isto prizna i predsjednik UFC-a, Dana White. On par mjeseci nije odustajao od nagovaranja Nurmagomedova na još jednu borbu, no kad je i on priznao da od toga neće biti ništa, više nije bilo dvojbi. "Orao" je sletio.

Tako nešto ne može proći bez raznih komentara, uključujući onaj Conora McGregora. Irac je to odradio u svom poznatom stilu. Postavio je fotografiju koju je svojevremeno objavio upravo Khabib. Riječ je o njihovom susretu s UFC 178 priredbe, gdje je Conor savladao Dustina Poiriera, a Khabib ga je oduševljen nastupom zatražio zajedničku fotografiju.

"Sretno umirovljenje momak, smrdimo se kasnije. Nikad nemoj zaboraviti tko je došao u ovu igru i stvorio te. Ravno iz mojih velikih irskih muda. I zapamtite ljudi. Ako krenete previše mrziti skidanje kilograma, sve što trebate napraviti je podići se jednu kategoriju iznad. Bog vas blagoslovio", napisao je Conor uz objavu, a iz njegove kratke poruke lako se da pročitati puno toga.

Za početak možemo zaključiti kako Conor uzima zasluge za veće svote novca koje su najveće UFC zvijezde počele zarađivati, odnosno da je on taj koji je promijenio politiku promocije po tom pitanju. Osim toga, svjestan je da je Khabib borbom protiv njega zapravo napravio onaj ključan korak prema zvjezdanom statusu do kojeg je došao i tome da je postao vjerojatno drugi najbogatiji MMA borac na svijetu. Odmah iza njega, naravno.

Drugi dio poruke možemo pročitati kao Conorovo mišljenje o tome zašto je zapravo Khabib odustao od nastavka karijere. Irac smatra da je to zbog toga što više ne bi mogao bez problema skidati kilograme za laku kategoriju. Upravo zbog toga mu savjetuje prelazak u velter, što je zapravo stav i mnogih fanova. No, Khabib je sam potvrdio kako o drugoj kategoriji nikad nije razmišljao. On je svoju ostavštinu izgradio u diviziji do 70 kilograma i tako je odlučio svoj put završiti.

Za razliku od Khabiba, Conor će svoj put još malo graditi. Za početak vjerojatno borbom protiv Dustina Poiriera, gdje bi pobjedom mogao doći do borbe za titulu protiv novog prvaka. To bi 15. svibnja trebao postati Michael Chandler ili Charles Oliveire, odnosno pobjednik njihove međusobne borbe koja će predvoditi UFC 262 priredbu.

Linker
15. travanj 2024 20:56