UFC

Ferguson uzvratio na provokaciju, tvrdi da se Khabib umirovio s ‘29-1‘

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson 
 PX IMAGES/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
‘El Cucuy‘ nije mogao ignorirati poruku koja je osvanula na njegovom Twitter profilu

Nedugo nakon što se Dana White pomirio s činjenicom da Khabib Nurmagomedov definitivno prekida MMA karijeru, o odluci svog nesuđenog suparnika oglasio se i Tony Ferguson.

'El Cucuyja' je zapravo na pisanje komentara potaknula poruka Khabibovog menadžera Alija Abdelaziza koji se javio ispod jedne Tonyjeve objave na Twitteru.

"Tvoj te posljednji suparnik 12 minuta držao na leđima. Smatram da si bijeli pojas i bolje ti je da se fokusiraš na treninge", glasila je Abdelazizova poruka.

Jednom kada je pročitao komentar poznatog menadžera, Tony je uzvratio:

"Ali, prihvaćam verbalnu predaju tvog debeloglavog klijenta Khabiba. 29-1. Ovo je MMA, a ne jiu jitsu. Držite se namjernog izbjegavanja borbi", između ostalog je napisao Ferguson.

Tony i Khabib godinama su bili najbolji borci lake kategorije, ali njihov međusobni okršaj nismo na kraju nikad gledali. Čak pet puta pokušao je UFC organizirati ovaj susret, ali svaki se put nešto ispriječilo. Danas je situacija takva da je Dagestanac umirovljen, a Tony se nalazi na za njega neuobičajenom nizu od dva poraza (vs. Justin Gaethje i Charles Oliveira).

Khabib vs. Ferguson - pet propalih pokušaja:

1. The Ultimate Fighter 22 Finale, 11. prosinca 2015.

Neporaženi Dagestanac morao je odustati zbog ozljede rebra. Zamjena je bio Edson Barboza, a u jednom fantastičnom meču Ferguson je stigao do pobjede gušenjem u drugoj rundi.

2. UFC on FOX 19, 16. travnja 2016.

Ferguson otkazao zbog plućne infekcije. Zamjena je bio manje poznati Darrell Horcher kojeg je Khabib zaustavio tehničkim nokautom nakon otprilike osam i pol minuta borbe.

3. UFC 209, 4. ožujka 2017.

Najbliže što smo ikad bili ovoj borbi... Na dan vaganja Khabib je završio u bolnici zbog problema sa skidanjem kilograma te je bio prisiljen otkazati borbu za privremeni pojas. Zamjenskog protivnika nije bilo pa je i Ferguson ostao bez nastupa.

4. UFC 223, 7. travnja 2018.

Najbizarnija odgoda od svih. Osam dana prije eventa Ferguson se u studiju FOX televizije spotaknuo o kabel i ozlijedio koljeno. Dva dana kasnije, na 1. travnja, službeno se povukao iz meča. Zamjena je bio Al Iaquinta protiv kojeg je Khabib nakon punih pet rundi stigao do upražnjene titule u lakoj kategoriji.

5. UFC 249, 18. travnja 2020.

Problemi oko posljednjeg, već petog pokušaja, organizacije ove borbe krenuli su s pandemijom koronavirusa koja je spriječila da se planirani UFC 249 event održi u Brooklynu. Dana White i društvo tada su ušli u jednu ludu i neizvjesnu utrku s vremenom u kojoj se nisu pokušale sačuvati samo dogovorene borbe već se paralelno radilo i na pronalasku nove lokacije.

U jednom se trenutku kao najizglednija opcija činio Abu Dhabi. A tamo je Khabib otputovao nakon što mu je, kako je on tvrdio, UFC rekao da je 99 posto sigurno da će se priredba održati na toj lokaciji. Nurmagomedov je potom, prema pisanjima MMA Fightinga, objasnio kako mu je ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate onemogućen pa je stoga odlučio svoje pripreme dovršiti u Rusiji. Novi problemi nastali su onog trenutka kada je Rusija zatvorila granice i uvela zabrane letova pa je Khabib ostao 'zaključan'.

Na 1. travnja 2020. godine Dagestanac je preko Instagrama potvrdio da ne dolazi u SAD i da možemo još jednom prekrižiti meč njega i nesuđenog mu protivnika Fergusona...

Linker
23. travanj 2024 13:23