UFC

Conorov menadžer tvrdi: ‘On može birati i borit će se za titulu ako to poželi‘

Conor McGregor

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Tim Simpson objasnio je kako funkcioniraju stvari između UFC-a i njihove najveće zvijezde

Iako situacija unutar UFC-ove lake kategorije djeluje poprilično jasno, veliku zabrinutost gajio je Justin Gaethje, sve dok nije službeno potvrđen kao idući izazivač Charlesa Oliveire.

Naime, Dustin Poirier i Oliveira borili su se u 12. mjesecu protekle godine. Justin Gaethje nametao se kao logičan izbor za idućeg izazivača nakon tog meča, dok su se Islam Makhachev i Beneil Dariush trebali boriti za izazivača koji će dobiti priliku nakon Gaethjea. Ipak, veliki nemir kod Gaethjea, uzrokovao je Conor McGregor.

Irac se trenutno oporavlja od loma noge, no konstantno je lobirao i najavljivao kako će upravo on biti idući izazivač nakon meča Poiriera i Oliveire. Gaethje je najavljivao kako će pokrenuti pobunu ukoliko ga Conor preskoči u toj hijerarhiji, no to se srećom nije dogodilo.

Oliveira i Gaethje obračunat će se 07. svibnja (peti mjesec), a Conor McGregor vjerojatno se neće vratiti barem do ljeta. Ipak, njegov menadžer Tim Simpson prilikom gostovanja u MMA Houru, istaknuo je kako ne odustaju od ideje da njegov povratnički meč bude upravo za titulu prvaka.

''Pogledajmo prvo što će se dogoditi u meču za titulu. Stvar je u tome da Conor uvijek ima opcije. Imat će ih i onda kad se oporavi, neovisno o svemu što se događa u kategoriji. On se dobro prodaje (generira zaradu). Može se boriti protiv bilo koga, neovisno o tome što se čini kao 'ispravno' za kategoriju. Na kraju krajeva, ovo je biznis i on može dobiti borbu za pojas ako to poželi.'', rekao je Simpson.

Koliko god nepošteno zvučale ovakve izjave od strane Conorova menadžera, teško je reći kako uistinu nije tako. Conor McGregor dugi niz vremena uživa poseban tretman od strane UFC-a te se i dalje radi o njihovoj najvećoj zvijezdi. Ukoliko UFC odluči zapostaviti ono što je pošteno i logično sa sportske strane, nitko ne treba ostati iznenađen ako se Conor uistinu bude borio za pojas.

Nema veze što je Irac poražen dvaput u nizu od strane Poiriera koji nije niti najbolji borac u kategoriji. Jednostavno, kao što Tim Simpson kaže, Conor donosi zaradu i to ga stavlja u poziciju da bira. Islam Makhachev i Beneil Dariush svakako bi bili nezadovoljni takvim ishodom. no ne bi im preostalo ništa drugo, osim da prihvate situaciju i nastave pobjeđivati. Njihov međusobni meč danas je otkazan zbog ozljede Dariusha, a Makhachev će se boriti protiv Bobbyja Greena.

Iako bi Dagestanac mogao doći do desete pobjede u nizu, Bobby Green je nerangirani borac lake kategorije. To je nešto što bi Conorov tim i UFC-ovi čelnici svakako iskoristili kao dobar argument kojim bi Makhacheva postavili iza McGregora prilikom odabira sljedećeg izazivača.

Linker
03. svibanj 2024 00:06