UFC

Corey Anderson o idućem Rakićevom protivniku: ‘Bio je to moj najlakši meč u karijeri‘

Corey Anderson

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Ponajbolji Bellatorov poluteškaš pobjeđivao je dvojicu posljednjih UFC-ovih prvaka poluteške kategorije

Ovog vikenda završit će Bellatorov Grand Prix u poluteškoj kategoriji. Bellator 277 event bit će priredba na kojoj će Vadim Nemkov i Corey Anderson odmjeriti snage za osvajača turnira.

Dovletdzhan Yagshimuradov i Ryan Bader, borci su koje je Anderson pobijedio u dosadašnjem turniru, a ukoliko savlada Nemkova, Anderson će postati i Bellatorovim prvakom poluteške kategorije.

Nekoliko godina Corey je bio pri vrhu UFC-ove poluteške kategorije. Nadao se osvojiti titulu u najjačoj svjetskoj MMA promociji, ali nešto je uvijek nedostajalo za dodatni iskorak.

Zanimljiv je podatak kako je Anderson pobjeđivao Jana Blachowicza i Glovera Teixeiru, posljednju dvojicu koja su držala tron UFC-ove poluteške kategorije.

Ususret nadolazećem finalu Grand Prixa i teškom meču protiv Vadima Nemkova, Corey Anderson je na konferenciji za medije odlučio podsjetiti sve prisutne na gore navedenu činjenicu, odnosno podatak da je pobijedio Blachowicza i Teixeru.

''Ljudi mogu govoriti što žele, ali ja sam pobijedio UFC prvaka, a uskočio sam na 'short notice' dva tjedna ranije. Niti jedna runda nije otišla njemu. O čemu pričamo?'', započeo je Anderson.

Inače, Corey je Glovera pobijedio jednoglasnom odlukom, a meč se održao sredinom 2018. godine. Anderson je zamijenio ozlijeđenog Latifija, a sve tri sudačke kartice pokazale su rezultat 30-27 u korist Andersona koji se stilski pokazao kao noćna mora za Teixeiru.

Kad je Jan Blachowicz u pitanju, prvi meč njega i Andersona održao se u devetom mjesecu 2015. godine. Anderson je slavio jednoglasnom odlukom. Poljak je na jednoj sudačkoj kartici dobio prvu rundu, dok su preostala dva suca bodovala prvu rundu u korist Andersona. Preostale dvije na svim sudačkim karticama osvojio je Corey Anderson i to rezultatom 10-8. Dakle, bila je to prava dominacija američkog borca.

''Bio je to najlakši meč koji sam ikad imao, da vam budem iskren. Rušio sam ga kad god poželim. U revanš sam ušao bahato i podcjenjivački, imajući na umu da sam već pobijedio tog tipa. To me koštalo. Ako uđem tamo ozbiljan i odradim svoju stvar, nedodirljiv sam.'', dodao je Anderson, prilikom osvrta na Jana Blachowicza, sljedećeg protivnika Aleksandra Rakića.

Poljak se osvetio 2020. godine, nokautiravši Andersona u prvoj rundi, a to je ujedno i posljednji Coreyjev nastup pod okriljem UFC-a. Hoće li u Bellatoru doći do pojasa, kad već unutar UFC-a nije uspio, saznat ćemo u noći s petka na subotu.

Linker
20. travanj 2024 12:16