UFC

Corey Anderson za nesportsko ponašanje kažnjen deseterostruko više nego Gastelum za varanje

Kelvin Gastelum i Corey Anderson
 screenshot
Corey Anderson kažnjen je od strane atletske komisije zbog nesportskog ponašanja nakon UFC 244 pobjede nad Johnnyjem Walkerom, a također su kažnjeni i Kelvin Gastelum te njegov trener Rafael Cordeiro. No, oni su za varanje na vaganju kažnjeni uistinu simbolično.

Čim je dokazano kako je Kelvin Gastelum varao na službenom vaganju za nastup na UFC 244 priredbi, postalo je jasno kako će biti kažnjen. Jednako tako, jasno je bilo da će kažnjen biti i njegov "partner u zločinu", trener Rafael Cordeiro. Atletska komisija New Yorka sad je te kazne objavila, a oni koji su očekivali višemjesečnu suspenziju ostat će možda i u blagom šoku. Naime, Gastelumu je određena novčana kazna u iznosu od 1000 dolara, dok će njegov trener morati platiti 200 dolara. Gledajući koliko je zaradio te gledajući kolikog bi se iznosa u slučaju prekomjerne težine morao odreći, čini se da se varati isplati pa čak i ako te uhvate. No, od atletske komisije New Yorka nas rijetko što više može iznenaditi i može se reći kako su oni na ovaj način "oprali" sami sebe, budući da je to što se dogodilo prije svega njihova pogreška.

Ipak, ovo sve izgleda još bizarnije kad se pogleda kakvu je kaznu dobio Corey Anderson. On je svoju pobjedu protiv Johnnyja Walkera malo emotivnije proslavio, tako što se nakon prekida još pokušavao unijeti Brazilcu u lice. Osim toga mu je nešto glasno govorio, a također se obranio od suca koji ih je pokušao razdvojiti. Zbog tog nesportskog i nekontroliranog ponašanja, kako je navedeno u objašnjenju, Anderson je kažnjen s deset tisuća dolara. Dakle, par sekundi prepuštanja emocijama tim putem je ispalo kao deset puta teži prekršaj od unaprijed osmišljenog varanja na službenom vaganja. Svakako vrijedi dodati kako je Cordeiro medijima odgovorno tvrdio da varanje nije bilo, dok se Anderson već istog dana ispričao Walkeru.

Anderson će ipak i dalje biti puno zadovoljniji od Gasteluma, budući da je on u svoj borbi ostvario najvažniju pobjedu dosadašnje karijere. Gastelum je odradio možda i najgori nastup otkako je u UFC-u te je gotovo "bez ispaljenog metka" poražen od Darrena Tilla. Vrijedi ipak spomenuti kako je poraz primio gospodski.

Linker
23. travanj 2024 13:55