UFC

Cormier nije siguran da je David Goggins pravi izbor za Fergusona: ‘Potrošenost se ne može riješiti mentalno‘

Tony Ferguson i David Goggins

 Instagram, David Goggins
Fergusonu kondicija doista nikada nije predstavljala problem, tako da poboljšanjem iste vrlo vjerojatno ništa neće dobiti

Tony Ferguson je oduvijek bio poznat po svojim čudnim i nesvakidašnjim načinima treniranja, a to se nije promijenilo do današnjega dana. Za Paddyja Pimbletta i UFC 296 se priprema s poznatim Davidom Gogginsom, a gotovo svaki dan ih vidimo u akciji na društvenim mrežama.

Iako je također poznat po svojoj izdržljivosti i kondiciji, Tony je upravo na tome odlučio raditi prije meča s Pimblettom. Daniel Cormier smatra da to ipak nije ono na čemu Tony treba raditi prije ove borbe:

‘‘Ja apsolutno podržavam kad je netko toliko detaljan i ne dopušta niti jednom kamenu da ostane neokrenut. Odlična je stvar za bivšeg privremenog prvaka da pokuša nešto promijeniti i vidjeti hoće li mu to odgovarati. Definitivno će biti u formi, no nisam siguran da je njemu kardio ikada bio problem. To nije ono što ne valja trenutno s Tonyjem Fergusonom‘‘, rekao je Cormier u najnovijoj epizodi ‘‘DC&RC‘‘ emisije.

‘‘Ne kažem da se priprema pogrešno, ali radi se o drugačijim stvarima. On gubi iz drugog razloga i nisam siguran da je David Goggins taj koji će to moći promijeniti. Potrošenost i batine koje primate u kavezu se ne mogu popraviti mentalno i s težim radom u dvorani. To je jednostavno nešto drugo‘‘, dodao je.

Fergusonu kondicija doista nikada nije predstavljala problem, tako da poboljšanjem iste vrlo vjerojatno ništa neće dobiti. Tonyjevo vrijeme je prošlo, no bilo bi lijepo vidjeti ga kako u UFC-ovom kavezu slavi još jednom, a onda da se i oprosti od sporta dok nije prekasno.

Linker
27. travanj 2024 18:08