UFC

Cormier o Fedoru Emelianenku: ‘On bi bio prosječan borac u UFC-u, ne bi dobro prošao‘

Daniel Cormier
 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov velikan Daniel Cormier smatra da bi borci poput JDS-a i Caina bili prevelik zalogaj za Fedora

Jedna od neprežaljenih stvari u MMA-u uvijek će biti činjenica kako nikada nismo imali prilike gledati Fedora Emelianenka pod okriljem UFC-a. Rus je dugi niz godina glasio kao najbolji MMA borac na svijetu, a i danas postoje mnogobrojni fanovi koji ga vide kao najvećeg ikada u ovom sportu.

Ipak, legendarni borac japanskog Pridea nikad se nije uspio dogovoriti s američkom promocijom koja dugo drži primat u ovom sportu. Fedor se borio za niz raznih promocija, no UFC će izostati u njegovom rezimeu. Bivši UFC-ov prvak teške i poluteške kategorije, Daniel Cormier, osvrnuo se na izostanak Fedora u UFC-u.

''Govorimo o periodu između 2009. i 2011. godine. To je vrijeme kada su UFC i Fedor pregovarali ili barem pokušali učiniti nešto. Dugo su u UFC-u bili zainteresirani, sve dok on nije otišao u Bellatoru, a tada je očito otpala mogućnost njegova dolaska u UFC.'', započeo je Daniel prilikom Debate DC showa.

U nastavku razgovora, Cormier je prokomentirao Fedorove šanse u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji.

''Međutim, cijelo vrijeme Fedor je lutao po drugim organizacijama. Mislim da bi pobijedio Brocka Lesnara da su se borili. Ali, izuzev toga, mislim da Fedor ne bi dobro prošao u UFC-u. Mislim da je on svojim nepotpisivanjem za UFC ostavio tu dilemu (što bi bilo, kad bi bilo), ali realnost je da on ne bi dobro prošao poput tipova kao što su JDS ili Cain Velasquez. Mučio bi se borcima poput Cheicka Konga. Emelianenko ne bi pobijedio tipove koji su bili pri vrhu UFC-a u to vrijeme. Siguran sam u to.'', dodao je DC.

Cormier je svjestan kako je Fedor velik borac i zauzima posebno mjesto u povijesti ovog sporta, no svejedno je ustrajan u svome stavu da ruski borac ne bi bio top borac unutar UFC-a.

''Znam da ćete reći kako je on pobijedio 'Minotaura' i Franka Mira. Međutim, koliko god je Fedor velik, on bi u to vrijeme bio najviše prosječan. Kažem vam, Fedor Emelianenko bi u najboljem slučaju bio prosječan UFC borac u periodu od 2009. do 2011. godine.'', završio je Cormier.

Ono što je istina jeste činjenica kako će vječno ostati dilema i nepoznanica oko Fedorove karijere u UFC-u. Nismo dobili priliku saznati kako bi prolazio protiv boraca kao što su bili Velasquez i JDS, a s obzirom da Emelianenko ima 45 godina, njegovoj karijeri bliži se kraj.

''Last Emperora'' nikada nećemo gledati u UFC-u, a možda ga upravo danas budemo gledali posljednji puta unutar borilišta. Emelianenko se na večerašnjoj Bellator 269 priredbi bori protiv Timothyja Johnsona, a unatoč tome što legendarni Fedor ima još jednu borbu po ugovoru (nakon ove današnje), nije isključeno da večeras bude njegov ''posljednji ples''.

Linker
15. travanj 2024 04:17