UFC

Cormier odabrao četiri najveća MMA borca svih vremena, izostavio svoje najveće rivale

Daniel Cormier  

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Na listi se našao i njegov dobar prijatelj

Jedan od najboljih UFC boraca svih vremena, čovjek koji je dugo vremena vladao kako poluteškom tako i teškom kategorijom, osvrnuo se na svoj popis najvećih MMA boraca svih vremena. S popisa je izostavio svojeg najvećeg rivala Jona Jonesa, kao i GOAT-a teške kategorije, Stipe Miočića. Iako je svjestan toga da se čovjek vratio nakon velike pauze i postao prvakom teške kategorije, Cormier je detaljno obrazložio zašto Jones nije na njegovoj listi velikana.

"Ima jedna osoba koja se nije našla na mojoj listi i možda će vas to jako začuditi, a isto tako ćete reći da ga nisam spomenuo radi loše krvi između nas i godina rivalstva. Kao čovjek koji se dvaput borio protiv njega, mogu vam reći da je on frajer. On se vratio i postao prvakom teške kategorije. Ali jednostavno ne mogu zaboraviti sve loše stvari koje je napravio." - aludirao je ovdje Cormier na zlouporabi nedozvoljenih sredstava od strane Jona Jonesa.

Prvi na njegovoj listi je Royce Gracie, velikan MMA sporta koji se u karijeri natjecao unutar UFC-a, Bellatora, i PRIDE-a. Pod okriljem UFC-a je osvojio tri puta turnir otvorene kategorije uz minimalno pravila.

"On je bio taj koji je osvojio turnir u otvorenoj kategoriji. Pobijedio je svakoga. On je popularizirao MMA sport tih ranih dana."

Na drugom mjestu liste našao se Chuck Liddell, legenda UFC-a i bivši prvak poluteške kategorije koji je titulu obranio čak četiri puta.

"Sljedećeg biram Chucka Liddella, jer on je bio zaštitno lice UFC-a jedno veliko vremensko razdoblje. Ako ste fan borenja, onda ste fan Chucka Liddella."

Na listi se očekivano našao i Georges St-Pierre, popularni GSP, kojeg mnogi smatraju GOAT-om MMA sporta. Titulu velter kategorije obranio je čak devet puta, a uspješnu karijeru je zaokružio osvajanjem titule u srednjoj kategoriji nokautiravši tadašnjeg prvaka Michaela Bispinga. Bilo bi čudno da je s liste izostavio svojeg prijatelja i neporaženog bivšeg prvaka lake kategorije, Khabiba Nurmagomedova. Khabib je titulu branio sveukupno tri puta, a u karijeri je ostao neporažen u 29 nastupa.

"Samo jedan borac se uspio umiroviti neporažen, a to je Khabib." - zaključio je Daniel Cormier svoju listu.

Linker
25. travanj 2024 19:18