UFC

Daniel Cormier želi borbu Jonesa i Ngannoua: ‘Ovo bi podiglo bilo koju arenu na noge, svi žele to vidjeti‘

August 17, 2019; Anaheim, CA, USA; Daniel Cormier defends against Stipe Miocic during UFC 241 at Honda Center.,Image: 465929798, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Jones je nedavno rekao da se planira umiroviti nakon borbe s Miočićem ako se Ngannou ne vrati u UFC

Iako svi željno iščekujemo borbu između našeg Stipe Miočića i Jona Jonesa, postoje oni koji bi rado vidjeli neke druge okršaje unutar oktogona. Jedan od njih je bivši protivnik oba borca te nekadašnji UFC-ov prvak u poluteškoj i teškoj kategoriji, Daniel Cormier, koji smatra da bi Jones trebao ući u kavez s donedavnim vladarom kraljevske kategorije, Francisom Ngannouom.

"Želimo vidjeti Jona Jonesa i Francisa Ngannoua. U potpunosti sam za tu borbu jer mislim da bi podigla bilo koju arenu na noge, a također bi to oduševilo Jonesa. Imao bi veliki izazov ispred sebe, kako psihički, tako i fizički", izjavio je DC.

U odsutnosti Ngannoua, bivši prvak u poluteškoj kategoriji Jones (27-1, 21-1 UFC) vratio se nakon duge pauze da bi prešao u tešku kategoriju i brzo pobijedio Ciryla Ganea te osvojio upražnjeni pojas na UFC-u 285. Sada mu predstoji borba protiv Miočića, nakon koje se planira umiroviti, osim ako se Ngannou ne vrati u UFC. Predsjednik UFC-a Dana White, koji je Ngannouu navodno ponudio najveći ugovor u povijesti UFC-ove teške kategorije, rekao je da se "Predator" nikada neće vratiti u oktogon njegove promocije.

S obzirom na to da mnogi, uključujući Chaela Sonnena i Michaela Bispinga, misle da je Ngannou pogriješio s time što je napustio UFC, Cormier misli da on ima sve pod kontrolom.

"Ne znam što Francis radi, ali ga vjerojatno ne boli onoliko koliko mislimo. Vrlo je lako moguće da ima apsolutno sve pod kontrolom i da zna koji će mu biti idući korak u karijeri, no ja bih ga volio vidjeti protiv Jonesa", zaključio je.

Linker
16. travanj 2024 21:06