UFC

Cormier odgovorio na Paulov izazov: ‘Zašto bih se borio protiv njega? Pa ubio bih ga!‘

Daniel Cormier
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
Niti Daniel Cormier nije ostao pošteđen bahatih prozivki samopouzdanog Jakea Paula

Scene viđene nakon meča Jakea Paula i Bena Askrena nisu najbolje sjele Danielu Cormieru. Tu se posebno misli na ponašanje prema Tyronu Woodleyu, koji je bio u Askrenovom kutu, a koji je na kraju došao u Paulovu svlačionicu izraziti želju biti njegov idući protivnik. Dočekao je ismijavanje i ponašanje Paula te njegovog tima bez ikakvog respekta.

To se nikako nije svidjelo Danielu Cormieru, koji je reagirao putem Twittera, usput spomenuvši boksača J'Leon Lovea, koji je stao na Paulovu stranu. Love je bio dio Paulovog tima, bio mu je u kutu, a na kraju je bio jedan od tih koji su se ružno ponijeli prema Woodleyu.

"Koža mi puca od samog načina na koji je on razgovarao s Tyronom Woodleyem. Svi ti klinci trebaju naučiti lekciju. J'Leon Love, ti se ne znaš boriti. Pokušaj respektirati tipove poput Woodleya prije nego on stavi svoje ruke na tebe. On nije Ben!", napisao je Cormier, da bi brzo došao odgovor Jakea Paula.

"U redu debeljko. Ti protiv mene, J'Leon protiv Woodleya", napisao je Paul Cormieru kao odgovor, tražeći da se Woodley bori protiv spomenutog Lovea.

No, brzo je Cormier smirio strasti. Ne zbog toga što ne bi volio naplatiti Paulu sve njegove riječi, nego prije svega što ne vidi smisao u takvoj borbi.

"Taj tip nikad se ne bi borio protiv mene jer bih ga ubio. Zašto bih se ja ikad borio protiv nekoga takvog? Moja reakcija na sve je bila takva jer ja ne mogu podnijeti tog tipa. No, tko tuče slabije i manje od sebe? Ja sam čovjek koji je u Kući slavnih, koji je držao dvije svjetske titule istovremeno. Neću se spuštati na razinu nekog YouTubera koji kaže da se borim protiv njega. Čime je on zavrijedio borbu protiv mene? Glupo mi je to i besmisleno. No, volio bih da se bori protiv Tyrona. Želim da se bori protiv nekoga pravog, a ne protiv Bena Askrena na 86 kilograma", rekao je Cormier na ESPN-u, dodavši još jedan prijedlog:

"Bori se protiv borca srednje kategorije, bori se protiv Lukea Rockholda. Želim te vidjeti protiv Lukea ili nekoga takvog. Odradi taj meč i onda neću samo reći da posjeduješ osnovne vještine, reći ću da si pravi borac. Trenutno si samo netko tko se pravi takvim."

Cormier naravno nema nikakvu želju vraćati se borbama, budući da uživa u svom poslu u UFC-u i na ESPN-u. No, priznaje da ga je Paul poprilično uspio iziritirati svojim načinom izražavanja. No, dovoljno zadovoljstvo bit će mu da ga kazni netko od njegovih kolega MMA boraca. Kao što je sam rekao, on se na tu razinu neće spuštati.

Linker
20. travanj 2024 00:05