UFC

Cormier okrenuo ploču: ‘Vjerujem da će Gaethje biti idući na redu za napasti pojas‘

Justin Gaethje

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Tjedan dana ranije isticao je svog prijatelja Islama Makhacheva kao idućeg na redu

Pomalo je zaiskrilo između Justina Gaethjea i Daniela Cormiera tokom UFC 267 priredbe. Gaethje je smatrao kako Cormier nije nepristran dok obavlja dužnost komentatora, a konkretno ga je zasmetao način na koji je DC komentirao borbu između Islama Makhacheva i Dana Hookera.

Dagestanac je uvjerljivo slavio, a Cormier je bio izrazito oduševljen svojim prijateljem i timskim kolegom te ga je gurao u prvi plan po pitanju idućegi izazivača u lakoj kategoriji. Gaethjeu se nije svidio takav način odrade komentatorskog posla, a više o cjelokupnoj situaciji možete pročitati OVDJE.

Ipak, Cormier i Gaethje cijene jedan drugog te nije došlo do veće prepirke i svađe između ovog dvojca, a DC je pohvalio Gaethjea za jako dobar nastup na UFC 268 priredbi.

‘‘Chandler je izašao tamo i svaki udarac bacao je sa sto posto snage, a Gaethje pogađao svoje udarce, imao je odgovor na sve i zapravo je odradio svoj posao. Sve ono s Justinom što se dogodilo vikend prije. Rekao sam što osjećam, a on se uvrijedio. Ali tokom tjedna nakon tog vikenda, niti jedne sekunde Gaethje nije bio ljut i uznemiren na mene. Nije mi pristupao na ljutit način.‘‘, objasnio je Daniel Cormier putem svog Youtube kanala.

Čini se kako je DC smanjio svoj entuzijazam oko Islama Makhacheva kao idućeg izazivača i sada ističe Justina kao borca koji zaslužuje napasti pojas, nakon što Oliveira i Poirier odrade svoj meč idući mjesec.

‘‘Znate što? On (Gaethje) je te večeri ušao u taj kavez i odradio je sve što treba da osigura napad na titulu. Borio se protiv Michaela Chandlera i pobijedio ga je - vrlo utreniranog i dobro pripremljenog Chandlera. Skidam kapu Justinu Gaethjeu i iskreno, vjerujem kako će on biti tip koji će se idući boriti za pojas.‘‘, objašnjava bivši UFC-ov prvak poluteške i teške kategorije.

Što se Makhacheva tiče, Dagestanac je skočio na četvrto mjesto UFC-ova poretka izazivača u lakoj kategoriji. Islam je napokon odlučio postati sve glasniji i nada se ‘‘title shotu‘‘. Međutim, Cormier vjeruje kako Makhachevu treba još jedna pobjeda.

‘‘Islam će se morati opet boriti i to je OK, jer vjerujem kako se on može nositi s bilo kakvim izazovima koje stave pred njega. Upravo to i mora činiti. Ako planira biti prvak, mora odrađivati takve stvari.‘‘, zaključio je Daniel.

Ukoliko je Gaethje uistinu idući na redu, borba između trećerangiranog Beneila Dariusha i četvrorangiranog izazivača Islama Makhacheva nameće se kao logična opcija, no preostaje vidjeti što će u UFC-u odlučiti.

Linker
27. travanj 2024 03:06