UFC

Otkazana planirana borba UFC-ovog teškaša čiji se idući nastup čeka s nestrpljenjem

Sergei Pavlovich

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Ponovno je postalo upitno hoćemo li ove godine u Octagonu gledati Sergeja Pavlovicha

Prije nekoliko tjedana sve je borilačke fanove razveselila vijest kako je novu UFC borbu ugovorio Sergei Pavlovich. U pitanju je sjajni 29-godišnji ruski MMA teškaš koji je svojim dosadašnjim nastupima potvrdio ogroman potencijal. Ipak, problem kod njega je taj što se u tri godine otkako je u promociji borio tek tri puta, posljednji put još u studenom 2019. godine.

4. prosinca trebao se na UFC on ESPN 31 priredbi boriti protiv Tannera Bosera. I sve se činilo dobro dok se nije pojavila vijest kako je borba otkazana, a kao razlog su navedeni problemi s ishođenjem vize. No, oni ne dolaze od strane Pavlovicha, kao što bi na prvu mnogi pomislili, nego je u pitanju problem kod Kanađanina Bosera. Podosta konfuzno, budući da do sada kanadski borci nisu imali nikakvih problema po tom pitanju.

Boser se o istom oglasio putem društvenih mreža, otkrivši kako je istina da je borba otkazana te kako će on pokušati što prije riješiti probleme koji su nastali s njegove strane.

Trenutno se onda postavlja pitanje što će biti s Pavlovichem, koji je u svoja dva posljednja nastupa nokautom savladao Marcela Golma i Mauricea Greena, nakon što je u UFC debiju doživio svoj za sada jedini poraz u karijeri. Tim putem bolji od njega bio je Alistair Overeem. "Reema" je Pavlovichu namijenio tm putem UFC s ciljem da se ovaj odmah iskaže u najboljem svjetlu, no ipak je podlegao pritisku koji mu takva borba odmah u prvom nastupu donosi.

Bilo bi uistinu šteta ostati bez Sergejevog nastupa, posebno sad kad se čini da problema s vizom ne bi s njegove strane trebalo biti. Naime, do sada je on imao takvih problema pa je tako bio prisiljen između ostalog otkazati borbu protiv Ciryla Ganea, u tom trenutno duela dva potentna teškaša. Gane je od tada dogurao do privremene titule i skorašnje borbe za onu pravu, dok Pavlovicha još uvijek čekamo vidjeti na djelu. Ako nastupi na ovoj priredbi, bit će to prvi njegov nastup na američkom tlu.

UFC on ESPN 31 predvodi borba Roba Fonta i Josea Alda, a mi se samo možemo nadati kako će UFC uspjeti sve odraditi na vrijeme te da ćemo ruskog teškaša ipak gledati u akciji.

Linker
07. svibanj 2024 08:10