UFC

Cormier poručio Fergusonu: ‘Kad te onako nokautiraju, dizanje kategorije je jako loš potez‘

Ferguson i Cormier

 Screenshot (youtube, Mma Life)
Ferguson će u subotu pokušati prekinuti niz od četiri poraza

Na UFC 274 priredbi Tony Ferguson doživio je vjerojatno najgori poraz u svojoj karijeri, kada ga je brutalnim ‘front kickom‘ nokautirao Michael Chandler u drugoj rundi borbe. Iako je u prvoj izgledao dobro, kobni udarac sijevnuo je nešto kasnije te mu nanio četvrti poraz za redom.

Odlučio se ‘El Cucuy‘ tako za neke promjene kada je u pitanju njegova karijera, a prva je bila promjena dvorane. Otišao je Ferguson u Jackson Wink dvoranu u nadi da će se vratiti na pobjedničke staze, no učinio je i jednu, po mnogima, ogromnu grešku. Prešao je u kategoriju iznad, vleter, u kojoj je osvojio i TUF. Usprkos tome mnogi smatraju da u velteru više nema što tražiti, a to smatra i Daniel Cormier.

‘‘Želim vidjeti nešto pozitivno. Želim vidjeti neke promjene koje je napravio uz pomoć Grega iz Jackson Wink dvorane. Moj problem s tim je sljedeći: Nokautiran si od Chandlera u lakoj kategoriji, nokautirao te i Justin Gaethje u istoj, izdominirali su te Oliveira i Dariush. Kad ti se sve to dogodi, odlazak u velter nije ono što trebaš napraviti‘‘, rekao je DC.

‘‘Ako postoji lik koji bi pustio sve što se događalo u prošlosti i ponovno poslao poruku svima, to je Tony Ferguson. Ali Li Jingliang, čovječe, on je tvrd. Udara vrlo jako i ovo je vrlo težak meč jer se Tony dugo nije borio u velteru. Ne očekujem puno, ali morat će nam nešto pokazati‘‘, zaključio je DC.

Ferguson i Jingliang bore se ove subote na UFC 279 priredi koju predvode Chimaev i Diaz.

Linker
15. travanj 2024 18:57