UFC

Cormier se obratio onima koji tvrde da je Ngannou pobjegao od Jonesa: ‘Ne budite ludi‘

Daniel Cormier i Francis Ngannou

 Screenshot (youtube, Daniel Cormier)
DC je apsolutno uvjeren da bi s Ngannou borio s Jonesom u bilo kojem trenutku

Puno prašine podigao je odlazak Francisa Ngannoua iz UFC-a, a o tome će se zasigurno podosta pričati u narednom periodu. UFC je izgubio prvaka teške kategorije, ali Ngannou se ne povlači u mirovinu, nego će pronaći utočište u nekoj drugoj MMA organizaciji. Time UFC potencijalno gubi poziciju u kojoj svog prvaka teške kategorije može nazivati najboljim teškašem svijeta.

Jon Jones i Ciryl Gane obračunat će se za upražnjeni tron, a meč su zakazali za 4. ožujka (treći mjesec) i UFC 285 event. UFC-ova želja bio je meč Jonesa i Ngannoua, ali jednostavno se nisu uspjeli dogovoriti oko novog ugovora s Francisom i ostali su bez ogromne borbe, ali i ponajveće zvijezde u svojoj organizaciji.

Dana White brzo je izašao pred medije i odmah je iskoristio priliku za stvaranje narativa koji UFC-u ide u korist. Predsjednik UFC-a pokušavao je uvjeriti predstavnike medije, ali i fanove, da su Francisu ponudili ugovor kojim bi postao najplaćenijim teškašom u povijesti. Prema navodima Whitea, Ngannou više nije voljan riskirati u mečevima protiv najboljih boraca i odlučio se za slabiju konkurenciju u nekoj drugoj organizaciji.

Indirektno White pokušava stvoriti dojam da je Ngannou ‘‘pobjegao‘‘ od Jona Jonesa. Neki će se čak i složiti s Whiteom, ali Daniel Cormier u potpunosti je odbacio tu teoriju.

Cormier je prije svega usporedio Jonesovu situaciju sa svojom nekadašnjom situacijom. ‘‘DC‘‘ je 2015. godine imao priliku boriti se za upražnjeni tron u poluteškoj kategoriji. Jon Jones upao je u probleme sa zakonom, ostao je bez titule, a Cormier i Anthony Johnson borili su se za pojas. Cormier je došao do pobjede, ali morao je prolaziti kroz javna osporavanja. Nazivalo ga se ‘‘prvakom na papiru‘‘ jer nije porazio Jona Jonesa. Nešto slično moglo bi zadesiti i Jonesa kojem će fanovi možda spočitavati da nikad nije porazio Ngannoua.

‘‘Nije li ironično da se Jon Jones bori za upražnjenu titulu? Sjećate li se kroz što sam ja prolazio kad sam došao do upražnjene titule? Sada je nešto drukčija situacija, jer Jones i Francis nisu se borili prije. Ali nije li ovo ironično? Moj savjet za Jona: pripremi se za kritike, jer ljudi će biti neumoljivi.‘‘, započeo je Cormier na svom YouTube kanalu, a zatim se osvrnuo na one koji smatraju da je Francis pobjegao od Jonesa.

‘‘Sada se nekima čini da je Francis izbjegao Jonesa, ali to nije istina. Francis bi se borio protiv Jonesa bilo koji dan u tjednu. Ne budite ludi. Fanovima uvijek padaju na pamet ovakve teorije.‘‘, dodao je DC.

Činjenica je da će Jonesovi hejteri osporavati Jonesovu titulu ako porazi Ganea, dok će Jonesovi fanovi gurati priču da je Ngannou pobjegao. Dana White odabrat će ovu drugu opciju, ali nemojmo zaboravit da će se nešto pitati i Ciryla Ganea, Jonesovog protivnika u meču za titulu prvaka.

Linker
19. travanj 2024 00:42