UFC

Cormier smatra da ne postoji 'Michael Jordan MMA-a', ali jedno je ime ipak odlučio istaknuti

Daniel Cormier
 screenshot/Youtube
Tko je najbolji borac svih vremena? Daniel Cormier smatra da je u MMA-u teško pronaći pravi odgovor, no jedno je slavno ime ipak odlučio istaknuti.

Košarka ima Michaela Jordana, a kada je upitan tko je Michael Jordan MMA-a, 'DC' je ponudio sljedeći odgovor:

"Michaela Jordana se već dugo vremena smatra najboljim košarkašem svih vremena, a mislim da mi nešto takvo nemamo u MMA-u. Ali kad počnem razmišljati o osobi koju poistovjećujem s pojmom 'prvak', s nekim tko je igrao bitnu ulogu i činio sve što je trebao i to na pravi način, pretpostavljam da bih rekao... Mislim da zaboravljamo da je Jordan gubio u doigravanjima. Izgubio je puno puta. Prije 90-ih je gubio praktički svake godine. Stoga ne možemo reći da je bio neporažen... Ali ako bih morao izabrati nekoga tko je učinio sve na pravi način, vjerojatno bih morao reći - Demetrious Johnson", izjavio je Cormier prema pisanjima MMA Junkie portala.

'DC' je potom malo detaljnije objasnio svoj izbor.

"On je toliko puta obranio svoj pojas, uvijek je bio odlično pripremljen, a njegove su izvedbe bile sve bolje i bolje dok se nalazio na tronu. Bez problema i pogrešaka, bez ičega takvoga... On je po meni jedan od tih likova."

Cormier priznaje i da je u priči o 'najvećem' nezahvalno istaknuti samo jednog borca jer danas postoji toliko njih koje bi iz ovog ili onog razloga mogli uvrstiti u tu raspravu.

"Kada govorite o MMA-u, onda mislim da se tu ne može raditi o samo jednom borcu. Mislim da postoji barem pet ili šest osoba koje će se dugo smatrati najboljima u ovome sportu, a vjerujem i da sam ja jedan od njih", zaključio je bivši dvostruki prvak.

Linker
13. svibanj 2024 12:19