UFC

Cormier smatra da Volkanovski nije premali za Makhacheva: ‘Taj tip ima više talenta i vještina od svih‘

Alexander Volkanovski 

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
UFC 284 održat će se u drugom mjesecu u Perthu, a predvodit će ga upravo njih dvojica

Neki dan je i službeno potvrđeno kako će Alexander Volkanovski na domaćem terenu u Perthu napasti titulu lake kategorije koju od nedavno drži Islam Makhachev. Na UFC 280 prošloga mjeseca laka kategorija je napokon dobila prvaka, a Makhachev je u Abu Dhabiju pobijedio Charlesa Oliveiru te je zasjeo na to prestižno mjesto.

Alexander Volkanovski već neko vrijeme ima aspiracije i na pojas lake kategorije, a na UFC 280 je i bio službena zamjena. Sada je i potvrđeno da je on sljedeći Islamov protivnik, a borba će se održati na UFC 284 priredbi.

Mnogi Volkanovskom predbacuju da će biti premali za Makhacheva i da će ga zbog svojih fizikalija jednostavno progutati. No, Daniel Cormier smatra da to nikako nije slučaj:

‘‘Lik će biti malo teži, ali Volkanovski nije izgledao malen kad je ušao u kavez da izazove Islama. On je niži i to je možda iluzija jer je Islam bio u formi a Volkanovski nije. On izvan kampa izgleda veće, a i skinuo je kilažu zar ne? Čak i tada nije izgledao malen, mislim da nije premali za Islama‘‘, rekao je Cormier za MMA Junkie.

‘‘Taj tip ima više talenta i vještina od ikog. Izazov koji prihvaća je malo tko probao postići u UFC-u, bit će teško ali vjerujem da će njih dvojica pružiti odličnu borbu‘‘, zaključio je DC.

UFC 284 održat će se u Perthu, u Australiji 11.2. iduće godine. Hoće li Volkanovski postati dvostruki prvak ili će Makhachev prvu obranu titule upisati protiv prvog ‘‘P4P‘‘ borca svijeta, saznat ćemo tad.

Linker
14. travanj 2024 01:38