UFC

Khabib o Volkanovskom: ‘On će biti teži protivnik od Charlesa Oliveire, ali završit ćemo i njega‘

Khabib Nurmagomedov

 Screenshot (youtube, Wahed)
Umirovljeni dagestanski MMA borac vjeruje da će Islam Makhachev poraziti i prvaka perolake kategorije

11.2.2023., to je datum UFC 284 eventa na kojem bi trebali svjedočiti borbi između prvoplasiranog i drugoplasiranog borca na UFC-ovoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Dvojica trenutno najboljih boraca na cijelom rosteru predvodit će event u Australiji, a vjerojatno svi već znaju o kome se radi.

Alexander Volkanovski kao prvak perolake kategorije preći će u višu, laku kategoriju i pokušat će poraziti favoriziranog Islama Makhacheva. Makhachev je do titule došao u 10. mjesecu ove godine, a ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi pobijedio je Charlesa Oliveiru.

Lakoćom je Islam slavio u obračunu s odličnim Brazilcem i Volkanovski zaslužuje svaku pohvalu zbog odvažnosti da riskira svoje prvo mjesto u ‘‘P4P‘‘ poretku kao i neporaženost pod okriljem UFC-a. Volk iza sebe ima 12 pobjeda u jednako toliko UFC nastupa, ali Australac često ističe kako je bitno konstantno se testirati, dolaziti u iskušenja i ne razumije zašto borci bježe od toga. Upravo takav ‘‘mindset‘‘ doveo ga je tako visoko, a cijeni ga i Khabib Nurmagomedov.

‘‘Rekao sam Islamu još prije posljednje borbe s Charlesom Oliveirom: ‘Volkanovski će biti teži protivnik od Charlesa Oliveire‘. Još prije borbe s Charlesom razmišljali smo o tome da bi Charles mogao pasti vagu, a onda bi Volkanovski uskočio. Mislim da i Volkanovski i Oliveira posjeduju bogato iskustvo, ali ako govorimo o borilačkoj inteligenciji i srčanosti, Volkanovski je bolji. Vjerujem da će on Islamu biti teži protivnik nego Charles Oliveira. Ali koga briga, završit ćemo i njega.‘‘, rekao je Khabib gostujući u Torontu na ‘‘Class A events/Penny Appeal Canada‘‘ smotri.

Bit će to obračun dvojice boraca koji su u fantastičnim pobjedničkim nizovima. Volkanovski je kao što smo već spomenuli, na 12 uzastopnih pobjeda pod okriljem UFC-a, ali ako uzmemo u obzir i pobjede prije dolaska u UFC, Volkanovski je u seriji od 22 uzastopna slavlja. Makhachev je na 11 uzastopnih pobjeda i što dodati, osim da nas čeka meč dvojice nevjerojatno dobrih boraca, a nadamo se da neće biti ozljeda i neplaniranih otkazivanja.

Linker
22. travanj 2024 22:15