UFC

Cormier: ‘Stipe ima dobru ideju, ali ne znam je li to dovoljno za Ngannoua‘

Francis Ngannou i Stipe Miočić
 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Stipe Miočić namjerava vratiti kilograme pred novi pokušaj borbe protiv Francisa Ngannoua

"Kažete Stipe na 250 (lbs - 113,4 kg)??? Smiješno je što biste trebali spomenuti... Stiže sezona jačanja! Probudio sam se s osjećajem kao da postajem najgora noćna mora - za sve", poručio je nedavno Stipe Miočić, potvrdivši kako se vraća te kako se nada trećoj borbi protiv Francisa Ngannoua.

Mnogi su se složili kako je to pravi potez najvećeg teškaša u povijesti. No, hoće li mu biti dovoljno samo to napraviti da bi vratio pojas prvaka u svoje vlasništvo? Mišljenje o tome iznio je Daniel Cormier, tijekom posljednje epizode DC & Helwani showa.

"Mislim kako moraš biti težak da bi se borio protiv Francisa Ngannoua, jer on je toliko velik i jak. Stipe možda vjeruje kako bi u onoj situaciji kad mu je Francis obranio rušenje i srušio ga, bolje odradio taj posao i završio rušenje da je bio snažniji. Nisam siguran je li u tome stvar, ali mislim kako bi to svakako bio dobar prvi korak prema onome što mu je potrebno", otkrio je svoje razmišljanje DC, koji jako dobro zna što Stipe može.

On smatra kako je Stipe u drugoj borbi protiv Francisa zapravo problem imao u onome što mu je u trećoj borbi protiv njega bila prednost. Manje kilograma, automatski i manja snaga. Dobitak na brzini je bilo nešto na što DC nije mogao odgovoriti, ali Francisu nije stvorilo problem. No, postavlja se ono glavno pitanje, hoće li povratak snage biti dovoljan?

"Mislim kako je bio premalen pri ulasku u posljednju borbu. Čak sam ga pitao nešto o tome, a onda mi je rekao kako je kilograme skinuo jer je naporno trenirao, ne zbog toga što želi biti brži. Mislim kako je to jako dobra Stipina ideja. No, hoće li nešto promijeniti ako odrade još jednu borbu? Nisam siguran... Kažem, odlična ideja jer nešto svakako moraš promijeniti ako želiš pozitivan rezultat. Ja samo nisam siguran može li mu to biti dovoljno, zbog Francisove sposobnosti da ga nokautira", iskreno je obrazložio.

Stipe će prije nove prilike za napad na titulu vjerojatno morati odraditi jednu borbu. Kao kandidati za protivnika najbolje kotiraju Ciryl Gane i Alexander Volkov, odnosno mogao bi upravo pobjednik njihove lipanjske borbe na ispit kod "Vatrogasca".

Linker
25. travanj 2024 18:53