UFC

Cormier vjeruje da je Pereira u subotu naučio važnu lekciju: ‘To ne smije raditi u malim rukavicama‘

 Israel Adesanya vs. Alex Pereira 

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Smatra da se Pereira previše opustio te da je zbog toga bio neoprezan, što ga je na kraju previše koštalo protekle subote

Israel Adesanya je ovog vikenda vratio pojas u srednjoj kategoriji u svoje vlasništvo, a do toga je došao spektakularnije nego što je ipak većina očekivala. U drugoj rundi je brutalno nokautirao Alexa Pereiru i osvetio mu se na najbolji mogući način, tako da je Izzy ponovno vladar srednje kategorije.

Na trenutak je počelo djelovati kao da se scenarij iz prošle borbe ponavlja. Pereira je Adesanyu pritisnuo uz kavez te ga je počeo pogađati s poludistance, dok se Adesanya branio iz duplog ‘‘decka‘‘. Spustio je Pereira ruke jer je mislio da je Israel gotov, te je tu napravio ogromnu grešku koja ga je koštala i previše. Daniel Cormier smatra da je to jedna važna MMA lekcija za bivšeg prvaka:

‘‘Uspjeh kojeg je Alex Pereira imao početkom borbe nam govori da se on može natjecati s Adesanyom. Mislim da će Alex iz ovoga sazrjeti još više. Naučit će da ne smije preuzimati takav rizik kad je netko povrijeđen, ne smije biti toliko neoprezan s malim rukavicama‘‘, komentirao je Cormier na svom YouTube kanalu.

Velika doza neopreznosti je koštala Pereiru prošle subote. Na snimkama se jasno vidi kako je počeo mahati sa spuštenim rukama u želji da završi Adesanyu, a što se nakon toga dogodilo smo svi vidjeli.

Neki čak govore da je upravo to bila Adesanyina taktika; odglumiti da ga je pogodio, zatim kad Pereira spusti ruke ga nokautirati. Teško je reći je li to bila taktika ili ne, a u slučaju da jest, Adesanya ju je proveo savršeno.

Dana je najavio da Pereira prelazi u polutešku kategoriju, a i Adesanya je rekao kako mu ne namjerava odmah dati novi meč.

Linker
24. travanj 2024 19:20