UFC

Cormier žali što je Anthony Smith 2019. nastavio meč protiv Jonesa: ‘Proradio mu je ponos, mogao je biti prvak‘

Jon Jones i Anthony Smith

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jones ga je pogodio ilegalnim koljenom dok je Smith bio na podu, no on na taj način nije želio uzeti titulu

U trećem mjesecu 2019. godine, Anthony Smith izazvao je Jona Jonesa i pokušao mu oduzeti titulu u poluteškoj kategoriji. To mu, naravno, nije pošlo za rukom, no da je želio, Smith je mogao biti prvak poluteške kategorije. Kako? Jednostavno.

Jon Jones je u toku meča pogodio ilegalno koljeno dok je Smith bio na podu, što je sudac prepoznao i zaustavio akciju. Da je Smith tada rekao da ne može nastaviti, Jones bi bio diskvalificiran te bi Smith iz kaveza izašao kao prvak poluteške kategorije. Daniel Cormier smatra da je upravo to trebao i učiniti.

‘‘To je bio trenutak kada je Anthony Smith mogao sjesti tamo i reći si da ne želi nastaviti, da će dobiti novac te da će tako postati prvakom, no tada mu je proradio ponos. Nakon toga se ustao i borio se do kraja, tada je gubio 3-1 u rundama. Pogriješio je jer je dobio ilegalno koljeno. No, što je tu je. Jonesu je oduzet bod, te je svejedno pobijedio borbu. Dva boda su mu na kraju bila oduzeta, ali je i dalje slavio‘‘, rekao je Cormier Joeu Roganu u njegovom podcastu.

Bez obzira što Cormier govori, Smith je vjerojatno učinio pravu stvar. Nije bio onesposobljen nastaviti meč te je odlučio biti pošten, makar ga to koštalo ne osvajanja titule. Smith je na pošten način želio postati prvakom poluteške kategorije, što je jedino i ispravno.

Linker
04. svibanj 2024 15:16