UFC

Gordon Ryan usporedio Jonesa s GSP-om: ‘Nije najbolji u ničemu, ali sposobnost da sve to uklopi je nevjerojatna‘

Gordon Ryan i Jon Jones

 Instagram (gordon Ryan)
Upravo su ovo najveći Jonesovi aduti koji su mu obilježili cijelu karijeru, a njegov borilački talent i borilačka inteligencija su uistinu na jednom drugom nivou

Meč između Stipe Miočića i Jona Jonesa se nažalost nije dogodio prošloga mjeseca kako je bio planirano, sve to zbog Jonesove ozlijede. Bio je to sami finiš priprema, dva tjedna prije borbe, tako da smo nažalost, barem za sada, ostali uskraćeni za ovaj najveći meč u povijesti UFC-a.

Jedan od Jonesovih trening partnera bio je i Gordon Ryan, najbolji ‘‘grappler‘‘ današnjice. Upravo je Ryan jučer rekao zbog čega smatra da je Jones najbolji borac svih vremena, a usporedio ga je s legendarnim GSP-om:

‘‘Što se tiče Jona, on je vrlo sličan GSP-u, u smislu da nije najbolji hrvač na svijetu, nema najbolji jiu-jitsu, nije najbolji udarač. No, njegova sposobnost da sve to uklopi u jednu cjelinu je na apsolutno drugom levelu. Ono, njegova sposobnost da intuitivno promijeni plan od početka do kraja runde je jednostavno nevjerojatna‘‘, rekao je Ryan za MMA Junkie, pa nastavio:

‘‘Njegova najveća sposobnost jest to da sve to skupa uklopi u jednu cjelinu, ali i njegova sposobnost da se prilagodi kako meč odmiče i promijeni cjelokupni plan. Ja sam bio jako, jako impresioniran njime. I kao osobom, ali i kao sportašem sveukupno‘‘, dodao je.

Upravo su ovo najveći Jonesovi aduti koji su mu obilježili cijelu karijeru, a njegov borilački talent i borilačka inteligencija su uistinu na jednom drugom nivou. Nadamo se samo kako ćemo ga kad-tad imati priliku gledati protiv Stipe Miočića u meču za titulu teške kategorije jer je to meč koji svi želimo, a nadamo se da ćemo ga vidjeti kada se Jones oporavi.

Linker
28. travanj 2024 06:41