UFC

Costa otkazao borbu pa razotkrio - UFC se zaletio: ‘YouTuberi nam ukazuju na svu sramotu ovog posla‘

Paulo Costa
 JOE SCARNICI/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
‘Pitam se zašto je UFC objavio borbu ako još nisam stavio potpis na ugovor?‘

Čini se kako 21. kolovoza u glavnoj borbi UFC-ovog Fight Nighta nećemo gledati Paula Costu i Jareda Cannoniera.

Prema najnovijim informacijama, brazilski borac povukao se iz tog okršaja, ali Cannonier ipak ostaje dio 'carda'. Naime, iz UFC-a su brzo reagirali i zamjenu za Costu pronašli u Kelvinu Gastelumu.

Jaredu će ovo biti prvi nastup nakon borbe u kojoj je Robert Whittaker prekinuo njegov niz od tri uzastopne pobjede. Gastelum, s druge strane, ima četiri poraza u posljednjih pet nastupa, a onaj posljednji također je djelo Australca Whittakera. Zanimljivo za spomenuti je da je Kelvin i tada mijenjao upravo Brazilca Costu.

'Borrachinhu' u akciji nismo gledali otkako je u rujnu prošle godine protiv Israela Adesanye doživio prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri. A zašto otkazao ovaj meč? Iako se u prvim satima od pojave vijesti nije znalo, Paulo sada tvrdi da on zapravo nikad nije ni potpisao ugovor za taj susret.

"Samo da razjasnim neke stvari. Nisam nikad potpisao ugovor niti se na neki način vezao za tu borbu. A zašto je UFC objavio borbu ako nisam stavio potpis? To se i ja pitam", napisao je Costa na Twitteru pa javno zatražio bolje uvjete:

"UFC me mora platiti kao nekoga tko nastupa u glavnim borbama večeri. YouTuberi nam ukazuju na svu sramotu ovog posla", zaključio je aludirajući vjerojatno na novac koji MMA borci poput Bena Askrena i Tyrona Woodleyja zarađuju u mečevima s imenima poput Jakea Paula, ali i izjave kojima je taj slavni YouTuber kritizirao Danu Whitea i poručio mu da poštenije plati svoje borce.

Linker
19. travanj 2024 00:15