UFC

Covington i Masvidal uzeli nagradu za borbu večeri, bonus i borkinji koja se slomila pod emocijama

Colby Covington vs. Jorge Masvidal

 David Becker/Getty Images/AFP
Jedna borba večeri i dvije izvedbe večeri donijeli su sretnoj četvorki po 50 dodatnih tisuća dolara

25 minuta odradili su u Octagonu Colby Covington i Jorge Masvidal. Iako je većinu vremena borba bila jednostrana, odnosno Covington je radio ono što radi najbolje, ne možemo reći da je nedostajalo uzbuđenja. No, je li njega bilo dovoljno da sudionici borbe budu nagrađeni bonus za najbolju borbu? UFC očito smatra kako je.

Unatoč vrlo neizvjesnim te konstantno uzbudljivim borbama, Marina Rodriguez i Yan Xiaonan, odnosno Tim Elliott i Tagir Ulanbekov, sudionice i sudionici dvije borbe koje su zapravo trebale konkurirati za ovu nagradu, ostali su uskraćeni za po 50 tisuća dolara koji bi im sigurno više značili nego dvojcu koji će svoju zaradu za nastup vidjeti izraženu sa sedam znamenki. No, osjetio je UFC vjerojatno potrebu na još neki način pojačati samu vrijednost borbe koja je predvodila priredbu.

Covingtonu je to tek drugi bonus u karijeri, nakon onog koji je dobio za prvu borbu protiv Kamarua Usmana, dok je Masvidal ipak malo više navikao na takvu nagradu. Ovo mu je treća borba večeri, a četiri puta nagrađen je i za najbolju izvedbu.

image

Colby Covington vs. Jorge Masvidal

David Becker/Getty Images/AFP

Najbolja izvedba kategorija je u kojoj se nema što prigovoriti na dobitnike 50 tisuća dolara. Prvi bonus odlazi Maryni Moroz, djevojci iz Ukrajine koja je došla boriti se unatoč teškom psihičkom stanju zbog agresije na njenu domovinu. Još je osim toga s bivšom timskom kolegicom, Mariyom Agapovom, imala osobnih nesuglasica. Njih je riješila prekidom u drugoj rundi te svojim trećim bonusom, a nakon borbe nije mogla kontrolirati prejake emocije.

image

Maryna Moroz vs. Mariya Agapova

David Becker/Getty Images/AFP

Drugi bonus pripada Kevinu Hollandu, koji je na početku druge runde savladao Alexa Oliveiru. Bio je to njegov uspješan debi u velter kategoriji, a dodatno ga je ukrasio četvrtim bonusom svoje UFC karijeri. Svaki do sada bio je za najbolju izvedbu.

image

Kevin Holland vs. Alex Oliveira

David Becker/Getty Images/AFP

Linker
20. travanj 2024 16:30