UFC

Covington može sjediti i čekati, obećana mu je iduća borba za titulu

Colby Covington
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
Za očekivati je kako ćemo ‘Chaosa‘ u Jacksonvillu vidjeti u blizini Octagona

Slika UFC-ove velter kategorije trebala bi biti puno jasnija nakon glavne borbe UFC 261 priredbe, u kojoj će se sastati Kamaru Usman i Jorge Masvidal. Ipak, neovisno o tome tko pobijedi, pitanje idućeg izazivača ipak će biti otvoreno. Ili se tako samo čini. Naime, Dana White očito ima ideju idućeg izazivača. To možemo zaključiti iz njegove posljednje izjave.

"Usman je trenutno u fazi karijere gdje gleda uokolo i pita se protiv koga se boriti, tko je idući. Morat će se vraćati borcima koje je već savladao. Evidentno je kako je Masvidal prvu borbu uzeo na 'short notice' pa je imalo smisla dati mu ovu borbu, da se možemo riješiti svih isprika. Nakon toga, idući je Colby Covington", rekao je White u razgovoru s Aaronom Bronsteterom s TSN-a, dodavši:

"Borba između Usmana i Covingtona jedna je od najboljih koje sam ikad vidio. Colby Covington, voljeli ga ili ne, odnosno što god bilo s njim, je jedan od najboljih boraca na svijetu. On je jako, jako dobar borac, a borba je bila nevjerojatna. Oba borca morali su u toj borbi duboko zagrabiti. Uistinu jedna od najboljih borbi koje sam ikad vidio. Tko zna, štošta se može dogoditi. Borbi se ozljeđuju, stvari se događaju. No, to bi trebala biti iduća borba."

Colby se prošle godine borio tek jednom, a tim putem je dominantno savladao Tyrona Woodleya. Nakon te borbe otkrio je kako su Usman i Masvidal jedini protivnici koji mu imaju smisla, a čini se da će na kraju sve tako i završiti.

Ova vijest sigurno će se najmanje svidjeti Leonu Edwardsu. On će se 15. svibnja boriti protiv Natea Diaza na UFC 262 priredbi, a pobjeda u tom ogledu bila bi mu deveta u nizu. To je referenca s kojom uistinu sve osim borbe za titulu teško da ima smisla. No, Covington još od prosinca 2019. godine, kad je poražen od Usmana, apelira za revanš te se čini da mu je to donijelo ploda.

Colby Covington ovog će vikenda sigurno biti u Jacksonvilleu. Uostalom, živi tek par sati vožnje dalje pa će teško propustiti priliku da pobjedniku borbe odmah na licu mjesta nešto poruči.

Linker
25. travanj 2024 12:54