UFC

Covington protiv Edwardsa!? White dogovara meč koji će odrediti prvog izazivača

Colby Covington
 JASON SILVA, Agif via Afp
‘Pogledajte što se sve događalo Leonu, moramo mu pokazati poštovanje koje je zaslužio‘

Tri puta je ostao bez borbe protiv Khamzata Chimaeva, no Leon Edwards sada se nalazi možda i bliže no ikad borbi za UFC-ov pojas.

Ako ćemo vjerovati riječima Dane White, UFC namjerava organizirati susret Edwardsa i Colbyja Covingtona! Predsjednik UFC-a otkrio je u petak da je to borba koja bi nam dala prvog izazivača u velter kategoriji.

Ništa još nije službeno, White će morati sjesti i porazgovarati s borcima. S 'Rockyjeve' strane tu vjerojatno neće biti problema jer upravo je Covington jedno od imena koje je poželio nakon što se saznalo da je zbog koronavirusa po treći put otkazan njegov dvoboj s Chimaevom.

"Nakon ovoga što se dogodilo s Khamzatom, gledamo prema borbi Colbyja i Leona", započeo je White pa odgovorio na pitanje što bi to značilo za potencijalni susret Covingtona i Jorgea Masvidala:

"U današnjem svijetu se stvari mijenjaju svake minute. Khamzat se borio tri puta u tri tjedna, a sada ne može već tri mjeseca doći do borbe. Jednostavno se moramo prilagoditi."

Covington je trenutno drugi, a Edwards treći izazivač po službenom UFC-ovom rankingu za velter kategoriju. Iza engleskog borca je već dosta duga pauza i nismo ga u akciji gledali još od srpnja 2019. kada je pobijedio Rafaela dos Anjosa, a nakon svih problema oko borbe s Khamzatom, White smatra da je vrijeme da se Leona konačno i nagradi za prihvaćanje borbe sa suparnikom kojeg su mnogi izbjegavali.

"To je borba koja sad ima smisla (Edwards vs. Covington). Pogledajte što se sve događalo Leonu... Prihvatio je borbu s borcem koji je rangiran kao 15., s likom koji je zvijer i s kojim se nitko nije htio boriti. On je prihvatio taj meč, a isti je više puta odgađan... Moramo ovo odraditi na taj način, moramo liku pokazati poštovanje koje je zaslužio", poručio je White.

Covingtona, s druge strane, u Octagonu nismo gledali od rujna prošle godina kada je u Las Vegasu zaustavio Tyrona Woodleyja. Bio je Colbyjev prvi nastup nakon poraza od Kamarua Usmana.

U ovim trenucima nije poznato bi li se Edwards i Covington borili 13. ožujka za kada je bio zakazan Leonov meč s Chimaevom...

Linker
20. travanj 2024 04:50