UFC

(VIDEO) Zabrinjavajući prizori, Khamzat Chimaev prolazi kroz pakao: ‘Mislio je da će umrijeti‘

Khamzat Chimaev
 Screenshot (frontkick.online)
‘Ne može trenirati, a zovu me i njegovi prijatelji te govore da ne može ni pričati...‘

Borba Khamzata Chimaeva s problemima koje mu je uzrokovao koronavirus nastavljena je i u 2021. godini.

Nakon tri impresivna nastupa i velike popularnosti koju je stekao tijekom 2020., sve je vodilo prema najvećem meču Khamzatove karijere. Borba s trećerangiranim izazivačem u velter kategoriji Leonom Edwardsom dogovorena je, ali i otkazana već tri puta.

Svaki put kao izvor problema naveden je koronavirus, odnosno bolest naziva COVID-19. I dok se Edwards izgleda uspješno oporavio od svoje bitke na toj fronti, Chimaev još uvijek osjeća posljedice pa se tako UFC u međuvremenu odlučio okrenuti nekim drugim zanimljivim opcijama.

A kroz što sve prolazi Chimaev može se djelomično vidjeti i u video zapisu koji je objavio Frontkick.online , medij za koji je Khamzatov menadžer Majdi Shammas opisao neke vrlo zastrašujuće detalje.

"Pokušali smo ponovno ovoga utorka. Inzistirao je na tome da želi trenirati. Pokušali smo, ali nije uspjelo. Bilo mu je jako loše. Nije uspio povezati ni dvije runde. Odradio bi jednu pa odmarao. Počeo je kašljati i ponovno se osjećati loše. Morali smo otkazati trening. Završio je u bolnici", prepričava Shammas.

U pokušaju da se pripremi za Edwardsa s kojim se trebao boriti 13. ožujka, Khzamzat je u jednom trenutku navodno bio toliko iscrpljen da se nije uspio vratiti u svoju hotelsku sobu.

"Nakon treninga se žalio na bol u prsima pa smo odlučili da mora otići i na pregled srca. Toliko smo puta odlazili u bolnicu, a to posljednjih tjedana nije normalno. Neki dan, kada je u utorak završio s treningom, nije mogao ni odšetati do svoje sobe. Nije imao snage i zaspao je u predvorju."

U video koji se pojavio jasno se može vidjeti situacija o kojoj Shammas priča. Khamzat iscrpljeno leži u predvorju hotela, a nešto kasnije prikazan je i kako traži da ga prestanu snimati.

Njegovi simptomi navodno su postali toliko ozbiljni da se u jednom trenutku bojao da slijedi ono najgore...

"Ne može trenirati. Zovu me njegovi prijatelji i govore da ne može ni pričati. Ima jako povišenu temperaturu, muči ga glavobolja, bol u mišićima i sve ostalo... Tada je došla hitna pomoć i premješten je u bolnicu. Od tamo me nazvao i mislio je da će umrijeti. Situacija je bila jako loša", opisao je menadžer Khamzatove probleme.

Linker
25. travanj 2024 12:22