UFC

Covington uklonjen s ATT rostera!

Colby Covington
 Jason Silva / AGIF / AFP
Ime Colbyja Covingtona više se ne može pronaći na rosteru slavnog American Top Teama!

Iako nekakve službene reakcije ili objašnjenja još uvijek nema, brojni američki borilački mediji nagađaju kako je čelnicima ATT-a najvjerojatnije bilo dosta nemira i nereda koji je bivši UFC-ov izazivač donosio svojim ponašanjem.

Ako je to zaista slučaj, onda bismo mogli zaključiti da je 'Chaosa' konačno koštao njegov 'trash talk' s kojim je često znao napadati i timske kolege. Neki od primjera tu uključuju i njegove sukobe s Jorgeom Masvidalom, Dustinom Poirierom i Joannom Jedrzejczyk.

Još je u ožujku, podsjetimo, vlasnik ATT-a Dan Lambert otkrio kako je zbog Covingtona uveo posebno pravilo po kojem je 'trash talk' među njihovim borcima zabranjen, a iznimka se mogla napraviti samo ako bi isti imali službeno dogovoren međusobni okršaj.

"Postalo je osobno i mislim da je pogrešno. Mislim i da sam ja napravio pogrešku. Trebao sam to odmah zaustaviti, a ovako je došlo do toga da utječe na rad trenera, trening partnera, atmosferu u dvorani... Upravo smo zbog toga uveli novo pravilo. Sada postoji pravilo o razgovoru između ljudi iz tima, osim ako nemate dogovoren meč jer onda očito postoji potreba za nekakvom promocijom", objasnio je tada Lambert, da bi u istom razgovoru s MMA Fightingom nadodao:

"Opcija nema, neće se tolerirati kršenje ovog pravila. Ako ga se ne budete pridržavali, slobodno možete otići negdje drugdje. Pojedinac nije veći od tima."

Je li Covington prekršio to pravilo ili postoji neko drugo objašnjenje, u ovim trenucima nije poznato...

No, ako je suradnja Colbyja i ATT-a zaista završena, postavlja se pitanje - koja je njegova iduća postaja? Na Floridi, naime, postoje i Blackziliansi, ali oni su dom Kamarua Usmana pa se pretpostavlja da bi 32-godišnji Amerikanac mogao novu dvoranu potražiti na nekoj drugoj lokaciji.

Linker
19. travanj 2024 09:08