UFC

Covingtona ne zanima borba protiv Edwardsa: ‘On je nitko i ništa, a ja nisam njegov dobročinitelj‘

Colby Covington
 Instagram
Posljednjih dana pojavila se ideja međusobne borbe Colbyja Covingtona i Leona Edwardsa

Nakon što mu je propala borba koju je 13. ožujka trebao odraditi protiv Khamzata Chiameva, Leon Edwards počeo je gledati prema nekoj drugoj borbi u kojoj bi mu pobjeda bila vrijedna napada na titulu prvaka. Tako je isplivalo ime Colbyja Covingtona, a činilo se kako bi i njemu borba protiv Edwardsa bila ono potrebno za novi napad na titulu.

Mediji su se raspisali o tome, no Covington se nije javljao. Sve do medijskog istupa u kojem je postalo jasno kako on razmišlja. Colby očito smatra kako revanš protiv Kamarua Usmana može dobiti i bez takve borbe, dodavši kako zapravo smatra da Leon Edwards, unatoč nizu od osam pobjeda, nema reference kojima bi mogao postati njegov protivnik, a još manje netko tko će se boriti za titulu.

"Momci, Leon Edwards nije zaslužio baš ništa. Ja sam u poslu Colby Covington prvenstva, a ne u poslu Leonovog dobrotvornog društva. Nisam njegov dobročinitelj", rekao je Covington novinarima sa Submission Radija, koji su ga upitali hoće li doći do borbe protiv "Rockyja". Iz odgovora je lako zaključiti kako Colby smatra da on tom borbom nema što dobiti, za razliku od njegovog protivnika.

Naravno, znajući koliko je Colby rječit, nije čudo da ono gore nije bilo sve što je odlučio reći u vezi Edwardsa. Dodatno je objasnio zbog čega borba protiv njega nije nešto što će u ovom trenutku prihvatiti.

"Ja sam borac sa samog vrha i borim se protiv najboljih na svijetu. Nije moj problem što se taj momak nije borio dvije godine. Stvarno nemam ništa s tim, bilo je momaka iz Engleske koji su se borili tijekom pandemije, koje nije bilo strah boriti se. Tako da ja neću odraditi dobrotvornu priredbu za tipa koji se nije borio dvije godine. On je nebitan, pobijedio je gomilu propalica i borba protiv njega bila bi dobrotvorna akcija. A ja nisam u tako nečemu. Moje mjesto je u šampionskim borbama, na pay-per-viewu", potvrdio je svoje namjere.

Nakon poraza od Usmana, koji je doživio krajem 2019. godine, Covington je u 2020. godini odradio jednu borbu, onu u kojoj je uvjerljivo savladao Tyrona Woodleya. Edwardsova posljednja borba datira na srpanj 2019. godine, kad je protiv Rafaela Dos Anjosa upisao osmu pobjedu u nizu. Prošle godine ugovarane su mu borbe protiv Woodleya i Chimaeva, no obje su otkazane.

Linker
26. travanj 2024 12:26