UFC

'Cowboy' Cerrone otkrio plan za McGregora: 'Dat ću ljudima ono što žele'

Donald Cerrone
 Screenshot/Youtube
Donald Cerrone (36-13 MMA, 23-10 UFC) dočekao je svoju priliku da uđe u oktogon s Conorom McGregorom (21-3 MMA, 9-2 UFC) na UFC 246 u Las Vegasu 18. siječnja.

Rekorder po broju borbi u UFC-u (33) zajedno s borbom protiv Irca dobio je i ugovor na još sedam borbi u najjačoj svjetskoj promociji. Meč s McGregorom bit će mu i najunosniji u dosadašnjoj karijeri.

"Ugovor je dobar, ali ovo nije borba zbog novca kao što svi misle. Svi kažu - boriš se s McGregorom, sad si osiguran do kraja života. Ali to ne ide tako, ne mogu se baš sada umiroviti, kupiti jahtu i odmarati na Karibima", rekao je Cerrone.

Borba s McGregorom dogovorena je u velter kategoriji, u kojoj Cerrone ima puno više iskustva, ali ne vjeruje da će prelazak Conora u višu kategoriju imati utjecaja na meč.

"To je dobro za obojicu, dobit ćemo zdrav, puni trening kamp. Mudar potez za obojicu. I on je velik dečko. Ne dajmo da nas težina zavara. I on je velik, i bit će težak. Nemojte misliti da će razlika biti velika", rekao je "Cowboy", koji se s McGregorom nije upuštao u trash-talk u najavi meča.

"Neću govoriti ništa loše o njemu. Ne zanima me. On živi kako živi, neka radi što god želi. I ja sam divlji i lud poput njega, ali na drugačiji način. Pitaju me mediji što mislim o njegovim problemima... Tip živi pod mikroskopom, što god napravi, ljudi će prenapuhati, to je njegov život. Ne bih se s tim šalio. Ja pričam samo o borbi, neću govoriti o nečemu iz prošlosti što se dogodilo izvan oktogona. Ono što je Conor napravio u kavezu i što je učinio za ovaj sport je nevjerojatno. Čast mi je boriti se protiv njega. Bit će to sjajna bitka i veselim joj se".

Mnogi smatraju da će Cerrone iskoristiti svoju prednost u parteru, ali on ima drugačiji plan.

"Izaći ću i ostati na nogama jer to svi žele vidjeti. Radije bih se upisao u povijest najboljom borbom ikada i izgubio, nego se borio samo da pobijedim. Izlazim tamo dati sve od sebe i dati im što svi žele vidjeti. Ne želim biti tip koji je išao lakšim putem, vodio cijelu borbu i tražio pobjedu na bodove. Ostat ću na nogama i boriti se", najavio je Cerrone.

"Očekujem istog gladnog klinca kakav je uvijek bio. Dolazi mi skinuti glavu. Dobit ću Conora u najboljem mogućem izdanju", dodao je.

Predsjednik UFC-a Dana White najavio je da bi McGregor u slučaju pobjede mogao dobiti borbu za pojas, no Cerroneu nakon dva poraza zaredom nisu dali nikakva obećanja.

"Ne miješam se više u politiku. Zato sam angažirao menadžera koji može odrađivati prljave pregovore. Ja se samo pojavim, borim i radim ono što volim. Moj cilj se nije promijenio, dobit ću taj pojas. To je zadnje što moram učiniti za svoje naslijeđe. Još sam na pravom putu".

Linker
07. svibanj 2024 06:20