UFC

‘Čula sam da će se Ronda Rousey vratiti‘: UFC-ova borkinja otkrila je zanimljive informacije

Ronda Rousey

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Chelsea Chandler rado bi se borila protiv Ronde Rousey za titulu u perolakoj kategoriji

Krajem šestog mjeseca pisali smo vam o mogućem povratku Ronde Rousey u svijet MMA-a. Bivša UFC-ova prvakinja i definitivno jedna od najvećih borkinja u povijesti ovog sporta posljednji nastup odradila je još 2016. godine.

Amanda Nunes tada je nokautirala Rondu Rousey već u prvoj rundi borbe, a Ronda se nakon toga nije vraćala u UFC-ov kavez. Sada, nešto manje od sedam godina nakon posljednjeg nastupa, sve su glasnija nagađanja o povratku Ronde.

Jedan od potencijalnih razloga povratka sigurno je umirovljenje Amande Nunes. Sjajna Brazilka povukla se iz sporta u šestom mjesecu ove godine, a iza nje ostale su upražnjene titule u bantamu i perolakoj kategoriji. Ronda Rousey kroz svoju karijeru nastupala je u bantamu, ali nije isključeno da ju UFC iskoristi kao svojevrsnu spasiteljicu perolake kategorije.

Radi se o kategoriji koja je pred gašenjem i UFC čak niti nema posloženu rang ljestvicu unutar te kategorije. Ženska perolaka kategorija uklonjena je s popisa rang ljestvica nakon što se Nunes povukla i tu se otvara prilika da Rousey uskoči kao novo zaštitno lice. UFC i Ronda zasad se nisu službeno izjasnili po tom pitanju, ali tijekom sinoćnje UFC-ove konferencije za medije, borkinja Chelsea Chandler otkrila je nekoliko zanimljivosti.

‘‘Čula sam da će se Ronda (Rousey) vratiti i čula sam da će se boriti u perolakoj kategoriji. Nikada ne znate...ako u subotu pružim nastup kakav planiram pružiti, rado bih joj priuštila dobrodošlicu u perolaku kategoriju. Mislim da bi to bio odličan meč. Puno je vremena prošlo otkako je nastupala, borkinje su se poboljšale i pročitale su njen jedini trik (poluga na ruci). Novac govori, a ona bi privukla pažnju šire mase na ovaj sporta. Mislim da njeno vrijeme u WWE-u završava i stoga bih ju rado vidjela u UFC-u.‘‘, rekla je Chandler.

Upravo 29-godišnja Chandler također bi mogla biti jedno od glavnih lica UFC-ove perolake kategorije. Ovaj vikend čeka ju borba protiv Norme Durmont, a nemojte se iznenaditi ako pobjednica tog meča uistinu izbori meč protiv Ronde Rousey.

Nažalost, nije poznato koliko su pouzdani izvori preko kojih je Chandler došla do informacije o povratku Ronde. Možda je jednostavno pokupila tu informaciju iz medija kao i mnogi drugi, ali nije isključeno da posjeduje neke legitimne ‘‘insajderske‘‘ informacije. UFC 300 sve je bliže, a UFC će trebati neka jako velika i zvučna imena za tu priredbu.

Linker
30. travanj 2024 14:24