UFC

Curtis Blaydes vjeruje da bi pobijedio Jonesa: ‘On nije eksplozivan, moje prednosti su snaga i hrvanje‘

Curtis Blaydes
 

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Blaxdes trenutno nema dogovorenu borbu, no ukoliko dođe do još jedne pobjede morat će se razmišljati o napadu na titulu

Nakon dugo vremena se napokon vraća Jon Jones, a u svom debiju u teškoj kategoriji će dobiti priliku postati prvak. Odlaskom Francisa Ngannoua pojas u teškoj kategoriji je ostao upražnjen, a Jones i fantastični Ciryl Gane će se boriti za to prestižno mjesto već idućega mjeseca.

Cijelo vrijeme se provlačio narativ kako Jones ima dvije opcije; Stipu Miočića i Francisa Ngannoua. Kako je Ngannou otišao svojim putem, mnogi su se ponadali kako je sljedeća borba za pojas ona između Jonesa i Stipe, no Miočić je otkrio da se UFC ipak odlučio za Ganea. Negdje iz pozadine se uvijek javljao Curtis Blaydes koji i dalje misli kako ima sve alate potrebne da se Jonesa i pobijedi:

‘‘Kada imate nekih 95-97 kilograma i to idete uspoređivati s nekim teškašem. Kada ste dolje i ispod mene, a ja planiram da uvijek budete ispod mene, koristit će puno više energije nego što je navikao koristiti. Mislim da će to biti najveći faktor‘‘, rekao je Blaydes Brendanu Schaubu.

‘‘Veličina, snaga i eskpolzivnost. Znamo da Jones nije najeksplozivniji tip. Vrlo je kreativan na nogama, ali nije nešto eksplozivan. Mislim da je on više zaokružen borac, no moje hrvanje, veličina i snaga su prednosti. Ako bojica pogodimo, on će otići u nazad a ja neću‘‘, dodao je Blaydes.

Blaydes je inače u nizu od tri pobjede, a prije toga ga je nokautirao Derrick Lewis te mu je prekinuo odličan niz od četiri pobjede. Iako je protiv Aspinalla upisana pobjeda, ona je ipak došla zbog Aspinallove ozljede koju Blaydes nije prouzročio. Trenutno nema dogovorenu borbu, no ukoliko dođe do još jedne dobre pobjede, ozbiljno će se morati razmišljati da ga se stavi u borbu za titulu.

Linker
20. travanj 2024 16:17