UFC

Jamahal Hill nije oduševljen Prochazkom: ‘Taj tip je jedva pobijedio Glovera, da je spreman borio bi se‘

Jamahal Hill 

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Jiri je napustio pojaz zbog težine ozljede, no izgleda kako se jako brzo oporavlja jer već stavlja fotografije iz dvorane

Nije tajna da su se Jamahalu Hillu ‘‘kockice posložile‘‘ ozljedom Jirija Prochazke, a još više neriješenom borbom između Jana Blachowicza i Magaomeda Ankalaeva. Kao sedmorangirani borac je dobio priliku napasti titulu jer je i Rakić još uvijek ozlijeđen, a tu priliku je objeručke prihvatio i u potpunosti iskoristio.

Na UFC 283 priredbi u Brazilu je pobijedio Glovera Teixeiru koji se nakon toga i umirovio, a Hill je postao novi prvak poluteške kategorije. Odmah su se javili oni koji su mu predbacivali kako je Jiri jedini legitiman prvak i da je sretno došao do pojasa, no Hillu se u cijeloj priči uistinu nema što za prigovoriti jer je legitimno osvojio pojas. O tome je neki dan sam govorio:

‘‘Taj lik (Jiri) je jedva pobijedio Glovera. Da se bore deset puta, što mislite koliko bi od tih deset Jiri pobijedio? Jer ja znam da sigurno nije deset, ni devet ni osam. Iz onoga što je tad pokazao, vjerojatno je Glover taj koji bi toliko puta pobijedio. Razumijete me? Ja želim biti iskren‘‘, rekao je Hill u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Postoji još jedna stvar. Brate, imao je takvu ozljedu koja ga je toliko ugrozila da se toliko dugo mora oporavljati. Hoće li nakon toga biti isti tip? Za sad, on nije na nivou na kojem svi mislite da jest. Jer da je, mogao bi se odmah boriti. Sve dok govorimo o aktivnim borcima – ja sam najbolji‘‘, dodao je Hill.

Na početku se govorilo da Jiri neće uopće moći trenirati do kraja ljeta, no on već stavlja poneke slike s treninga i iz dvorane. Možda ozljeda nije bila toliko strašna ili se nevjerojatno brzo oporavlja, no kad se vrati, osoba koja ga čeka je sigurno Hill.

Linker
14. travanj 2024 15:08