UFC

Curtis Blaydes želi dodati 'Cigana' na svoj popis legendi: 'Volio bih ga završiti kao Overeema'

Curtis Blaydes
 Screenshot/Youtube
Curtis Blaydes će u subotu protiv Juniora dos Santosa u Raleighu pokušati dokazati da je jedan od najopasnijih boraca UFC-ove teške kategorije.

Jedina dva poraza u karijeri nanio mu je Francis Ngannou, prvi put u Zagrebu 2016. u njegovom debiju u UFC-u, a drugi put u studenom 2018. nakon niza od pet pobjeda (jedna mu je oduzeta zbog marihuane). Na tom putu Blaydes (12-2 MMA, 7-2 UFC) je rušio i velikane poput Alistaira Overeema i Marka Hunta, ali još nikada nije pobijedio bivšeg prvaka. Ove subote u jedanaestom nastupu u UFC-u ima priliku ostvariti to protiv legendardnog "Cigana".

"Već sam pobijedio neke legendarne borce poput Hunta i Overeema, pa bi još jedan takav borac na mojoj listi sigurno bio argument više u pokušaju da dođem do borbe za pojas", rekao je Blaydes uoči borbe s Dos Santosom.

"Vjerujem da je Junior još uvijek tu, jedan je od najboljih u ovom sportu, i znam da bi mi pobjeda protiv njega gotovo osigurala status sljedećeg izazivača", uvjeren je 28-godišnji američki borac.

Nakon poraza od Ngannoua, Blaydes se vratio na pobjedničke staze i prošle godine upisao pobjede protiv Justina Willisa i Shamila Abdurakhimova. S druge strane, Dos Santos je u 2019. protiv Derricka Lewisa izborio treću uzastopnu pobjedu, ali zatim izgubio od Francisa Ngannoua u prvoj rundi.

"Iako je ostario, još uvijek je isti tip. I dalje je kompletan borac, ali nije dodao ništa novo. I dalje je to Junior. Znam da sam u prednosti u hrvačkom dijelu. Nema mnogo boraca u ovom sportu ovakvim hrvačkim kvalitetama kakve ja imam. Želim to iskoristiti. Ali znam da on nije za grappling, željet će zadržati distancu. Nisam borac koji traži završetak, mislim da sam zato i uspješan. Ne lovim taj nokaut. Čim krenete to tražiti, počnete raditi greške. Ne radite A, B, C i D, nego odmah skačete na E. Želim pokazati svoj ground-and-pound, ako bude prilike. Ali, neću to loviti. Kao onda protiv Overeema, što se svima svidjelo. A ni tada nisam to lovio, samo se dogodilo", rekao je Blaydes.

Linker
18. travanj 2024 22:00