UFC

Dan Hardy analizirao Woodleya: 'On ne želi biti borac, on samo želi biti slavan'

Dan Hardy i Tyron Woodley
 screenshot
Pred sutrašnju povratničku borbu koju će Tyron Woodley odraditi protiv Gilberta Burnsa, Dan Hardy psihološko-borilački je analizirao bivšeg prvaka na vrlo zanimljiv način. On smatra kako Woodley ima sve što je potrebno za pobijediti svakog velteraša svijeta, no da mu problem stvara to što on zapravo ne voli to čime se bavi.

Dan Hardy dobio je posao analizirati borbu Tyrona Woodleya i Gilberta Burnsa u emisiji Open Mat, BT Sporta, a tim putem se osvrnuo na to što mnogi fanovi smatraju kako on baš i nema najbolje mišljenje o bivšem prvaku kategorije u kojoj je i sam nastupao. Hardy se s tim ne slaže, nego je svoj stav o Woodleyu zapravo objasnio na vrlo zanimljiv i slojevit način.

"Nije da ne volim Woodleya, iako mi mnogi fanovi to pokušavaju nabaciti. Ja samo vidim ako netko ne voli to čime se bavi. To je njegova realnost. Ja inače borce dijelim na tri kategorije i svaki borac je više ili manje dio svake od njih. To su 'fajter', sportaš/atleta i borac, odnosno netko tko zna borilačke vještine. Woodley je sjajan atleta, vrlo dobar borac, ali nije fajter. Ne vidim ga kao takvog. To se lako može primijeti. On radi rap glazbu, druži se s ekipom iz Brzih i žestokih. On više želi biti slavan nego što želi biti borac. Odnosno, želi biti poznat kao borac", analizirao je Hardy Woodleya, da bi dodao nešto o borbi koja mu sutra slijedi:

"Mislim kako je Burns sigurnija borba za njega nego ona protiv Leona Edwardsa. Njegov fokus je vratiti se u priliku osvojiti titulu. On je svjestan da može pobijediti svakog borca u ovoj diviziji. S desnom rukom i hrvanjem kakvo posjeduje može pobijediti bilo koga, ali pitanje je koliko on to želi. Tako se bojim da bi ovog puta mogao podcijeniti Gilberta Burnsa."

Upitan je nakon toga Hardy koje su to kvalitete koje Burns unosi u borbu, na što je uslijedila analiza najvećih kvaliteta oba borca, a to je nešto što iz usta Dana Hardyja uvijek zvuči sjajno i vrijedno pažnje.

"Gilbert Burns donosi jako dobre jiu-jitsu vještine i to je nešto što bi Woodleyu moglo stvarati probleme. Znamo kakav je Tyron borac. Koristi svoje hrvanje da bi odveo borbu tamo gdje on želi, bilo to na pod ili da borba ostane na nogama. U ovoj borbi će Woodley čekati da Gilbert dođe njemu. Probat će Burns ući u razmjene s njim, kretat će se naprijed i pokušavati kombinacije. On nema tu brzinu ili snagu udarca, no može biti aktivan, a vidjeli smo kako to Woodleyu stvara probleme. Dok si na dobroj distanci i ne dozvoliš Woodleyu prostor za desnu ruku, u dobroj si situaciji. Gilbert će morati biti jako oprezan i raditi cijelo vrijeme. Jer ako se malo opusti i dozvoli Woodleyu prostora za kontru, ovaj će to iskoristiti", najavio je.

Koji god borac u ovom slučaju došao do pobjede, on će imati reference za tražiti napad na titulu. No, tamo je red itekako dugačak i teško da će ijedan završiti ispred Jorgea Masvidala, Colbyja Covingtona i Leona Edwardsa.

Linker
24. travanj 2024 19:20