UFC

Dan Hardy nabrojao tri borca zbog kojih bi Paulo Costa mogao izgledati 'smiješno' u Octagonu

Paulo Costa vs Oluwale Bamgbose
 Jason Silva / AGIF via AFP
"Mislim da ga oni mogu natjerati da izgleda poput nekog dizača utega..."

Bivši UFC-ov borac, a danas ugledni analitičar, Dan Hardy, izašao je u javnost s nekoliko izjava koje se sigurno neće svidjeti UFC-ovom nokauteru Paulu Costi.

I dok opasni Brazilac čeka službenu potvrdu najvećeg meča u svojoj karijeri, Hardy se bacio u analizu i zaključio kako srednja kategorija trenutno ima čak tri borca koja bi mogla u Octagonu osramotiti neporaženog Costu.

Jedan od njih je aktualni prvak Israel Adesanya, s kojim bi se Brazilac mogao boriti 19. rujna na velikoj UFC 253 priredbi, a druga dvojica su glavne zvijezde eventa koji nas ovog vikenda čeka na Otoku Yas - Robert Whittaker i Darren Till.

screenshot/Youtube
Paulo Costa

"Bit ću iskren, koliko je god opasan Paulo Costa, mislim da je on samo nešto nesmotrenija udaračka verzija Yoela Romera. Mislim da on ne predstavlja iste probleme bilo kojem od ovih likova. Naravno, on vas uvijek može zahvatiti. To vam je nešto kao da se borite s Derrickom Lewisom. Ako vas pogodi, nokautirat će vas. Ako vas ne pogodi, onda ga vjerojatno svojom vještinom i tehnikama možete natjerati da izgleda dosta smiješno. Stoga mislim da sva trojica nabrojanih imaju vještinu i sposobnost da natjeraju Costu da izgleda poput nekog dizača utega, a to zapravo i jest u usporedbi s tim borcima", izjavio je Hardy za BT Sports Open Mat.

Costa se s time sigurno neće složiti, a u svoju 'obranu' može i ponuditi čitav niz impresivnih nastupa.

Naime, ovaj brazilski udarač iza sebe ima 13 pobjeda iz isto toliko mečeva (5-0 UFC), a tijekom profesionalne karijere je prekidom zaustavljao svoje protivnike u čak 12 okršaja. Jedini koji je s njime izdržao do sudačkih kartica je kubanski veteran Yoel Romero.

Linker
16. travanj 2024 11:08