UFC

Dan Hardy pristupio USADA testiranju: 'Mogu se boriti za četiri mjeseca'

Dan Hardy i Joe Rogan
 Instagram
Bivši izazivač za titulu prvaka UFC-ove velter kategorije, a danas jedan od najboljih svjetskih MMA analitičara, Dan Hardy, ponovno se uključio u USADA-in program testiranja, s ciljem povratka borbama.

Jedan od najboljih i najpopularnijih britanskih MMA boraca u povijesti svoju je karijeru u mirovanje stavio u sredinom 2013. godine, nakon što mu je dijagnosticirana Wolff–Parkinson–Whiteova bolest. Radi se o srčanom poremećaju zbog kojeg je bio prisiljen prestati s borbama i treninzima. Podvrgnuo se terapijama, a u međuvremenu je počeo raditi kao MMA analitičar i postao je jedan od najcjenjenijih ljudi u tom poslu. Početkom 2017. godine počeo je govoriti o tome kako je bolest iza njega i spominjao se povratak. U listopadu 2018. godine Hardy je službeno dobio potvrdu liječnika kako je izliječen i kako se može vratiti borbama, no to se još uvijek nije dogodilo.

Ipak, Hardy je sad povukao glavni potez prema potencijalnom povratku borbama. Uključio se u USADA program testiranja, što je ključni uvjet eventualnog povratka. Nešto više o tome je rekao tijekom gostovanja u podcastu Joea Rogana.

"Trenutno je situacija takva da ću se uključiti u program USADA testiranja. Moram biti raspoloživ za testiranja četiri mjeseca. Nakon toga imam opciju odabrati hoću li se boriti ili ne. Kako se nisam niti u jednom trenutku službeno umirovio, četiri mjeseca je razdoblje koje moram odraditi", otkrio je Hardy.

Svoju posljednju borbu 37-godišnji Hardy odradio je sad već davne 2012. godine. Savladao je Amira Sadollaha, što mu je bila druga pobjeda u nizu. Prije tog je upisao četiri poraza za redom, gdje je sve krenulo s onim od Georgesa St-Pierrea u borbi za svjetsku titulu. Ukupno je u karijeri ostvario 25 pobjeda i deset poraza, a omjer u UFC-u mu je 6-4. Velika mu je želja odraditi još barem jednu borbu, no moglo bi biti problema već pri odrađivanju ovih prvih obaveza s USADA-om.

"Moj problem je što sam cijelo vrijeme na putu. Razgovarao sam s Jeffom Novitsky i nisam još u potpunosti siguran kako sve ide. Znam da USADA-i moram dati tri adrese, to su one na kojima se najčešće nalazim. Ako nisi na jednoj od tih adresa, moraš im javiti gdje si. A problem je što sam ja konstantno na drugim adresama", otkrio je "Outlaw", koji se trenutno već nalazi u Kini, gdje će posljednjeg dana ovog mjeseca raditi na komentator na UFC-ovom Fight Nightu.

Linker
03. svibanj 2024 09:37