UFC

Dan Hardy smatra da Ngannou treba dvije stvari naučiti od Mikea Tysona: ‘Ovo je nevjerojatno težak test‘

Francis Ngannou

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Umirovljeni britanski MMA borac vrsni je analitičar i poznavatelj borilačkih sportova

Dan Hardy, nekadašnji UFC-ov borac, komentator i analitičar, trenutno je u svijetu borilačkih sportova poznat kao ponajbolji analitičar. Hardy već neko vrijeme ne radi za UFC, ali na svom YouTube kanalu naziva ‘‘Full Reptile‘‘, Hardy redovito pruža fantastične analize i oduševljava svojim znanjem.

MMA mečevi njegova su specijalnost kad je u pitanju stručno analiziranje, ali gostujući u emisiji MMA Hour, Hardy se dotaknuo i jednog boksačkog meča. Radi se o borbi koju ćemo gledati 28. listopada (10. mjesec), a na suprotnim stranama ringa naći će se Tyson Fury i Francis Ngannou.

Ngannou u taj meč ulazi kao ogroman autsajder, jer to će zapravo biti njegov boksački debi. ‘‘Predator‘‘ ne posjeduje iskustvo u profesionalnom boksu, a već u debiju boksati će protiv nositelja WBC-ove titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Tyson Fury jedan je od najboljih boksača na svijetu i stvarno je teško dati Francisu nekakve šanse u tom meču.

‘‘Volim Francisa jer je pristao na takav izazov, ali Tyson Fury možda je najbolji boksač teške kategorije koji se ikad pojavio. Možda čudno zvuči s obzirom na sve boksače koji su nekoć nastupali u toj kategoriji, ali pogledajte način na koji se kreće tako velik čovjek i vještine koje posjeduje. On je ogroman, a dobro i podnosi udarce.‘‘, rekao je Hardy.

Francis Ngannou angažirao je legendarnog Mikea Tysona kako bi se što bolje pripremio za ovaj meč. ‘‘Iron‘‘ Mike pokušat će naučiti Ngannoua maksimalno koliko bude moguće u ovih nekoliko mjeseci suradnje, a Dan Hardy otkrio je što bi Ngannou trebao usvojiti od Tysona.

‘‘Bit će jako zanimljivo vidjeti što Francis može dodati svojoj igri, posebno sada kad Mike Tyson radi s njim. Nadam se da će ga Tyson podučiti svom ‘peekaboo‘ stilu i da će ga ohrabriti da više napada tijelo. Moćni udarači uvijek teže ka udarcima u glavu, ali Tyson Fury je visok i jako, jako dobar u eskiviranju i kontriranju aperkatima. Bit će ovo nevjerojatno težak test za Francisa. Nitko ne može reći da se Francis boji riskirati, jer ovo je vjerojatno najveći rizik na koji je mogao pristati u današnjem svijetu boksa.‘‘, zaključio je Dan.

Kad je u pitanju ‘‘peekaboo‘‘ stil, radi se o stilu po kojem je Tyson bio prepoznatljiv. Taj boksački stil svoj naziv dobio je po obrambenom položaju ruku koje su obično postavljene ispred lici, kao u istoimenoj dječjoj igrici. Cus D‘Amato podučio je Tysona takvom boksačkom stilu, a teško je reći kako bi se Ngannou snašao boksajući takvim stilom. Francisova konstitucija i motoričke sposobnosti nešto su drukčije od Tysonovih kojemu je ovaj stil savršeno odgovarao.

Linker
03. svibanj 2024 05:57