UFC

Kako Ngannou može do pobjede protiv Furyja? ‘Gubitak vremena je govoriti mu da može nadboksati Furyja‘

Francis Ngannou

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Dan Hardy dao je svoje viđenje nadolazećeg boksačkog meča između dvojice teškaša

Male, doslovno minimalne su šanse Francisa Ngannoua u meču protiv Tysona Furyja. Istina, Francis Ngannou vjerojatno je najbolji MMA teškaš današnjice, ali ovdje se radi o boksačkom meču. Tyson Fury s druge strane jedan je od dvojice najboljih teškaša na svijetu, ali kad je u pitanju boks.

Jasno je zašto su šanse jednog boksačkog debitanta kao što je Ngannou uistinu male, ali dokle god postoje, Ngannou se može nadati pobjedi. U gotovo svim analizama spominje se Ngannouova udaračka snaga kao njegov glavni adut, ali nerijetko i kao njegov jedini adut. U intervju za MMA News, poznati analitičar i bivši MMA borac Dan Hardy dao je svoju tehničko-taktičko analizu ovog boksačkog meča.

‘‘Razorni udarci Francisa Ngannoua mogu napraviti razliku. Mislim da Ngannou zbog toga može odbaciti nekakvu taktiku. Prije svega, ne bih Francisu punio glavu izjavama da može nadboksati Tysona Furyja, to je gubitak vremena i energije. Ngannou ne mora brinuti o količini udaraca koje će zadati, to ne treba biti njegova briga. On mora prihvatiti da će gubiti na bodove, zato što posjeduje snagu da samo jednim udarcem promijeni tijek borbe.‘‘, započeo je Hardy, a potom je nastavio s analizom.

‘‘Najbitnije za Francisa jest ostati neuzdrman na početku i otkrivati kako može doći do čistog udarca. Prednji direkt Tysona Furyja bit će velik problem, naravno. Aperkat stražnjom rukom također će predstavljati problem za Ngannoua. Ngannou mora dobro raditi nogama i ne smije se previše uzbuditi. Mora pokupiti kretnje od Tysona, načine za izbjeći prednji direkt. Pitanje je hoće li se Fury pridići ako završi u nokdaunu.‘‘, zaključio je Hardy.

Činjenica je da se Fury ranije u karijeri već susretao s razornim udaračima, a među njima prednjači Deontay Wilder. Upitno je udara li Ngannou snažnije od Wildera kojeg je Fury dvaput deklasirao, ali sve ćemo saznati 28. listopada (10. mjesec).

Linker
03. svibanj 2024 04:28