UFC

Dan Hooker dobio priliku predvoditi UFC Fight Night u svojoj domovini

Dan Hooker
 screenshot/Youtube
UFC Fight Night 169, koji će se u veljači održati u Aucklandu na Novom Zelandu, dobio je svoju glavnu borbu. U njoj će snage omjeriti dva Top 10 borca lake kategorije. Zemlju domaćina predstavljat će Dan Hooker, a na noge mu dolazi 'Irish Dragon" iz Philadephije, Paul Felder.

Nakon impresivne pobjede na UFC 243 eventu nad Alom Iaquintom, koja mu je ujedno bila šesta u posljednjih sedam nastupa, Dan Hooker (19-8, 9-4 UFC) došao je u priliku kakva se rijetko pruža UFC borcima. Predvodit će program Fight Nighta u svojoj domovini. 29-godišnji novozelandski "finisher" (17 pobjeda prekidom) tražit će pobjedu vrijednu dodatnog uspona prema vrhu protiv Paula Feldera.

Felder (17-4, 9-4 UFC) je slavio u pet od posljednjih šest borbi, a posljednja datira na UFC 242 gdje je osvetio svoj prvi poraz u karijeri protiv Edsona Barboze. "Irish Dragon" se trenutno nalazi na šestom mjestu ljestvice izazivača lake kategorije, što je jedno mjesto ispred njegovog domaćina te ujedno i protivnika. Pobjednik se može nadati mjestu u Top 5. Vrijedi još napomenuti kako je obojici ovo prva borba u karijeri na pet rundi.

Potvrda ove borbe vrlo lako dovodi do pretpostavke kako Robert Whittaker neće nastupiti na ovoj priredbi. To bi trebalo znači kako su šanse da predvodi Fight Night u Londonu borbom protiv Darrena Tilla itekako velike. Uostalom, o toj se borbi u posljednje vrijeme vrlo glasno govori, a i oba borca su izrazili želju okušati se jedan protiv drugog.

Linker
20. travanj 2024 06:34