UFC

Dan Hooker otkrio koga želi idućeg: ‘Ne bojim se pitati za stvari koje želim‘

Dan Hooker
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Osmorangirani borac UFC-ove lake kategorije spreman je za povratak te je prozvao dva imena

Dan Hooker (20-10, 10-6 UFC) posljednju borbu odradio je na UFC 257 priredbi te je izgubio nokautom u prvoj rundi. Koban je bio Michael Chandler kojemu je to bio debi unutar najjače MMA promocije, a Hooker je trebao poslužiti kao pravi test Chandlerovih sposobnosti. Amerikanac je zbog impresivne pobjede nagrađen prilikom za napasti pojas, no taj meč je izgubio od strane Charlesa Oliveire.

Gotovo pet mjeseci prošlo je od spomenute borbe Hookera i Chandlera, a Novozelanđanin je spreman na povratak. UFC 266 krajem rujna nameće se kao priredba na kojoj bi 31-godišnjak volio nastupiti, a otkrio je i dva imena s kojima bi se želio boriti. Jedno od njih je Nate Diaz koji je proteklog vikenda izgubio od Leona Edwardsa.

''Definitivno sam zainteresiran za tu borbu. Upravo sam pogledao video gdje Nate govori kako bi se htio vratiti za tri do četiri mjeseca i ako ima zainteresiranih kandidata, neka podignu ruku. Dizanje ruke te prihvaćanje borbi upravo je ono po čemu sam poznat. Nisam tih u takvim situacijama i ne bojim se pitati za ono što želim. Vidim potencijalno dobru borbu i vjerujem da bi stilski ponudio upravo ono za čime Diaz žudi.'', izjavio je ''The Hangman'' u razgovoru za ''MMA Junkie''.

Ipak, Hookeru je datum bitniji od protivnika, a isključivo želi odraditi borbu u rujnu na UFC 266 događaju.

''Nate je rekao da se želi boriti za tri ili četiri mjeseca. Ona priredba u rujnu na kojoj se Volkanovski bori je za tri mjeseca. To je moj datum. Ako ga prihvaća, možemo odraditi tu borbu u bilo kojoj težinskoj kategoriji. No ne planiram čekati. To je moj datum, a ukoliko Diazu ne odgovara, nastavit ću prozivati ostala imena s moje liste dok ne naiđem na pozitivan odgovor.'', dodao je Dan Hooker.

Čini se kako je ime Tonyja Fergusona ono koje dolazi nakon Diazovog na toj listi:

''To je borba koja me čini uzbuđenim te ona koju fanovi žele vidjeti. Tony Ferguson protiv Dana Hookera, mislim da bi se dogodilo krvoproliće. Vjerujem kako bi pružili apsolutni rat i to je borba koja me definitivno drži budnim, dakle na mojoj je listi.''

Dan Hooker trenutno je na dva poraza u nizu. Osim spomenutog Chandlera, pobijedio ga je i Dustin Poirier nakon sjajnih pet rundi u šestom mjesecu 2020. godine. Novozelanđanin traži povratak na pobjedničke staze, a definitivno ima smisla i za matchmaking.

Linker
26. travanj 2024 10:03