UFC

Nate Diaz: ‘Nisam bio motiviran, želim se vratiti za tri ili četiri mjeseca‘

Nate Diaz
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Problem loše izvedbe Nate Diaza on sam vidi u tome što je borba bila pomaknuta s prvobitnog datuma

Leon Edwards uspješno je prošao kroz borbu protiv Natea Diaza. Englez je do svoje devete pobjede u nizu došao zahvaljujući dominaciji kroz prve 24 od ukupno 25 minuta borbe. Tek pred sam kraj se opustio i doveo svoju pobjedu u pitanje, nakon što je Diaz pogodio kombinaciju kojoj ga je uzdrmao, ali ne i završio.

Nakon same borbe, Nate se zahvalio fanovima, dodavši kako mu je pripreme poremetila činjenica da je borba prvobitno planirana za 16. svibnja otkazana. Nešto detaljnije o tome dodao je na konferenciji za medije.

"Doživio sam posjekotinu u treningu, zbog toga smo morali odgoditi borbu. Nakon toga sam izgubio motivaciju za trening i pripreme na pravi način. Tako da sam posljednjih mjeseci otezao, pokušavajući se pripremiti za rat poput ovog. Na kraju dana,osjećao sam se... on je pobijedio ili što već, ali i dalje mislim kako sam bolji borac od njega, unatoč svemu. Mislim kako je vrhunac borbe ono što na kraju jedino vrijedno spomena", rekao je Nate, time objasnivši da svoju posljednju minutu smatra važnijim od svega što je Edwards napravio prije toga

Dodao je kako se u Octagonu ponašao kao da mu je svejedno. Kao da je došao svoju borbu odraditi što lakše može.

"Jednostavno sam prošetao kroz ovu borbu, pokušavajući otići na neki idući nivo. Niti u jednom trenutku nisam mislio da sam u ikakvoj opasnosti. Da, doživio sam posjekotinu i to je loše. Ali, kao što sam rekao, bio sam nemotiviran i samo sam pokušavao ne koristiti nikakvu energiju. Jednostavno sam jedrio", objašnjenje je u njegovom stilu.

Na kraju je zaradio ovacije fanove, a isti bi mogli biti više nego zadovoljni onime što je rekao po pitanju svoje iduće borbe.

"Želim se boriti za tri ili četiri mjeseca. Spreman sam uskočiti što prije, nisam oštećen. Idući tjedan sam nazad u treningu. Jednostavno sad nisam imao motivacije jer sam svu utrošio u borbu koja se prvobitno trebala dogoditi u Teksasu. Umjesto toga sam morao čekati još mjesec dana", najavio je povratak, usput zaključivši razloge ovog poraza.

Linker
23. travanj 2024 20:11