UFC

Dan Hooker smatra da Makhachev neće prihvatiti revanš protiv Tsarukyana: ‘Previše je rizika, postoje lakše borbe‘

 Islam Makhachev i Arman Tsarukyan 

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Nažalost, Hooker je vjerojatno u pravu kada kaže da ovaj meč ne bi prodao puno PPV-ova, te da bi McGregor sigurno prodao više

Veliku sreću, ili možda bolje rečeno, nesreću, imao je Arman Tsarukyan 2019. godine u svom UFC debiju. Borio se tada protiv trenutnog prvaka Islama Makhacheva od kojeg je i izgubio odlukom sudaca, a kako je sad naredao nekoliko odličnih pobjeda, počeo je zazivati taj revanš i svoj napad na titulu.

Nema sumnje da bi to bio jako uzbudljiv meč, no trenutno je na vrhu lake kategorije solidna gužva i postoje borci koji to zaslužuju više od njega. Dan Hooker smatra kako se Islam nikada više neće boriti protiv Tsarukyana, nego smatra da će se umiroviti dok ovaj dočeka svoju priliku.

‘‘Da, kada su se prvi puta borili, imali su vrlo blizak meč. Tsarukyan njega može pobijediti, Islam se više nikada neće boriti s njim. Garantiram vam da će se umiroviti prije nego Arman ponovno dobije priliku, siguran sam. Previše je to rizika. Postoji puno lakših protivnika s kojima će se boriti prije. Stilski su mu lakši od njega‘‘, rekao je Hooker u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Ima većih imena, pa nitko neće kupiti PPV zbog Armana Tsarukyana, dajte. Nikoga neće zanimati ta press konferencija, niti će netko dati 80 dolara za taj PPV. Puno radije će gledati Islama protiv McGregora ili Gaethjea‘‘, dodao je.

Nažalost, Hooker je vjerojatno u pravu kada kaže da ovaj meč ne bi prodao puno PPV-ova, te da bi McGregor sigurno prodao više. Sa sportske strane meč protiv Tsarukyana ima smisla, no već smo naučili da ono što ima smisla sa sportske strane, ne mora nužno imati i s one druge – poslovne.

Linker
26. travanj 2024 12:59