UFC

Bo Nickal o borcima koji mogu ugroziti Leona Edwardsa: ‘Chimaev bi ga porazio, a za Makhacheva nisam baš siguran‘

Leon Edwards (lijevo) i Khamzat Chimaev (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Neporaženi borac srednje kategorije vjeruje da Khamzat može do titule u velter kategoriji

Leon Edwards kroz proteklih godinu i pol dana etablirao se kao ponajbolji borac na svijetu. Britanski velteraš prošle je godine šokirao svijet nokautiravši Kamarua Usmana, a ove godine obranio je titulu prvaka u mečevima protiv Usmana i Colbyja Covingtona.

Dugi niz godina Usman i Colby bili su na glasu kao najbolji UFC-ovi velteraši, ali Edwards je dokazao kako je njihovo vrijeme na vrhu ipak prošlost. Leon se sada može okrenuti novim izazovima i nadolazećim izazivačima koji pucaju na sam vrh.

Bo Nickal, UFC-ov borac srednje kategorije na svom YouTube kanalu osvrnuo se na borce koji bi Edwardsu mogli napraviti probleme, a pritom se držao protivnika s kojima bi se Edwards mogao potencijalno boriti. Među njima su Islam Makhachev i Khamzat Chimaev, a Nickal je dao interesantan osvrt.

‘‘Mislim da postoje tipovi koji bi mu pružili dobar otpor i probleme. Ako se Khamzat vrati u velter, to je strašno težak meč za Edwardsa. Islam (Makhachev) također je težak protivnik za njega, ali mislim da je ovo puno izjednačeniji meč od onog s Khamzatom. Vjerujem da bi Khamzat porazio Leona ako bi se spustio u velter. Ali nisam siguran za Islama u višoj kategoriji. Iako je velik za laku kategoriju, Leon je također krupan velteraš i jako je dobar u stojci. Također, Leon je pametan i može ostati smiren, stoga ne znam što bi se točno dogodilo. Islam nije tip borca koji je stopostotni grappler. On često pokušava razmjenjivati udarce s gotovo svim borcima s kojima se borio.‘‘, zaključio je Nickal.

Dakle, Bo smatra da borac koji teži isključivo rušenjima i grapplingu može biti velika prijetnja Leonu Edwardsu, a takav je borac Chimaev. Islam Makhachev s druge strane voli razmjene u stojci, a to je ipak Edwardsov teren.

Što se samih mečeva tiče, dobre su šanse da ćemo Makhacheva i Edwardsa gledati sljedeće godine unutar kaveza, ali Chimaev se zasad ipak opredijelio za srednju kategoriju i upitno je može li uopće skinuti kilažu za nove nastupe unutar kategorije kojom trenutno vlada Leon ‘‘Rocky‘‘ Edwards.

Linker
30. travanj 2024 21:35