UFC

Dan Hooker uskočio u top 5 pa najavio: 'Samo dva protivnika imaju smisla!'

Dan Hooker
 screenshot
Pobjeda Dana Hookera protiv Paula Feldera svakako je najveća u dosadašnjoj karijeri novozelandskog borca lake kategorije. Uvela ga je u Top 5 poredak boraca do 70 kilograma te ima puno pravo gledati prema borbi za poziciju izazivača. Za tako nešto kaže da postoje samo dva moguća protivnika koja bi prihvatio.

Hooker je protiv Feldera odradio sjajnih 25 minuta, a njihova borba svakako je najbolje i najuzbudljivije što se do sada u UFC-ovom Octagonu 2020. godine dogodilo. Njemu je to bio sedmi trijumf u posljednjih osam borbi te je njime po prvi put u karijeri došao do pozicije među prvih pet izazivača. Skočio je dva mjesta gore, preskočivši Feldera i Donalda Cerronea te s pravom može gledati prema još većem izazovu. Ono što mu slijedi sigurno će biti najveća borba njegove dosadašnje karijere.

Tu temu prošao je u razgovoru s Arielom Helwanijem tijekom njegovog showa na ESPN-u. "Hangman" vrlo realno gleda na situaciju u kojoj se nalazi i zna što mu je potrebno da bi napravio još jedan korak prema vrhu. Nakon borbe je prozvao Justina Gaethjea, no to mu zapravo nije jedina opcija.

"Želim se boriti protiv Gaethjea, mislim da bi mi on bio najbolji protivnik. No, ako je on zauzet, onda je Dustin Poirier taj. Gaethje ili Poirier, niti jedna druga opcija u ovom trenutku nema smisla", rekao je Hooker, time odabravši četvrtog i drugog borca ljestvice. Prvi je naravno Tony Ferguson, koji se za titulu bori 18. travnja, a treći je Conor McGregor za kojeg je zapravo pitanje hoće li mu idući nastup biti u ovoj kategoriji, no isto tako je jasno da Hooker trenutno ni po kojim kriterijima nije protivnik koji bi Irca zadovoljio.

Poirier i Gaethje trenutno su bez protivnika, a njihova međusobna borba trenutno nije opcija, budući da su se već susreli u travnju 2018. godine. Iako je njihov okršaj po većini medija proglašen borbom godine, teško je očekivati da će ih u ovim trenucima UFC ponovno upariti. Poirier se nije borio od rujna prošle godine i neuspješnog napada na titulu prvaka, dok je Gaethje osljednji nastup imao također u rujnu, kad je savladao Donalda Cerronea. Bila je to njegova treća pobjeda u nizu i do svih je došao nokautom, a u svakom od svojih šest dosadašnjih UFC borbi zaradio je barem jedan bonus.

Linker
27. travanj 2024 07:09