UFC

Dan Ige spreman ponuditi revanš Barbozi

Edson Barboza i Dan Ige
 screenshot
Podosta repova ostalo je iza posljednje održane UFC priredbe, a čak nekoliko borbi završilo je kontroverznim i naprosto upitnim sudačkim odlukama. Jedna od njih je i ona u kojoj je Dan Ige savladao Edsona Barbozu. Svjestan koliko je njihov okršaj zapravo bio neizvjestan, Ige je Brazilcu ponudio revanš.

Većina MMA zajednice nije se složila sa sudačkom odlukom koja je Danu Igeu dodijelila pobjedu protiv Edsona Barboze, na UFC priredbi održanoj 16. svibnja. Igeu je to bila druga pobjeda podijeljenom sudačkom odlukom u nizu, nakon što je jednako tako savladao Mirsada Bektića, dok je Barbozi to bio drugi takav poraz, nakon također kontroverzne odluke iz borbe protiv Paula Feldera. Nije Brazilac sakrivao frustracije, a sad se javio Ige, koji otkriva kako razumije svog protivnika.

"To je jako tužna situacija i moram priznati da mi ga je žao. No, isto tako mislim da radi pogrešku tvrdeći kako je pobijedio u toj borbi. Tako je kako je, užasan je osjećaj, no nekad u ovom sportu i izgubiš. Mislim da treba uzeti vremena i pogledati borbu. 95 puta sam ga pogodio desnom rukom, dobio sam drugu i treću rundu. Da, pogađao me, uzdrmao me udarcem u tijelo te sam imao teških posljednjih pola minute druge runde, no to ne znači da je istu dobio", rekao je Ige za TMZ, prisjetivši se "nokdauna" za koji su mnogi smatrali da je trebao biti presudan.

Ipak, iako smatra da je do pobjede došao čisto i zasluženo, spreman je istu potvrditi još jednom borbom protiv Barboze.

"Žao mi ga je, čovjek je legenda ovog sporta i toliko dugo vremena se natječe na ovoj razini. Čovjek je već deset godina Top 5 ili Top 10 borac svijeta. Razumijem koliko mu je velika bila želja za pobjedom. No, gledajući koliko govori da je pobijedio, čudno mi je da nitko iz njegovog tima nije zatražio revanš. Da to napravi, dobio bi ga. Pobijedio sam ga s dva tjedna priprema. Dajte mi osam tjedana i vidjet ćete što mu zapravo mogu napraviti", zaključio je trening partner Khabiba Nurmagomedova.

Ige je u UFC stigao u ljeto 2017. godine putem "Contender Seriesa", da bi u debiju bio poražen od Julia Arcea. No, onda je krenuo njegov pobjednički niz od šest uzastopnih trijumfa, nakon kojih s razlogom može gledati prema najviše rangiranim borcima perolake kategorije kao potencijalnim protivnicima.

Linker
26. travanj 2024 10:40