UFC

Dana White: ‘Amanda Nunes je na pripremama udarcima obarala muškarce‘

Amanda Nunes
 Screenshot (youtube, Ufc)
Predsjednik UFC-a nikad nije skrivao oduševljenje dvostrukom prvakinjom

Da je Amanda Nunes u uskom krugu ljubimaca Dane White zapravo je jako dobro poznato. Gotovo svaki put kad se nađe u njenom društvu te u krugu medija, White je spreman obasuti ju superlativima pa ništa drugačije nije bilo niti tijekom UFC 259 konferencije za medije. Ovog puta ipak uz jedan dodatak.

"Ona je jedan od mojih favorita. Nikad joj nije bilo bitno protiv koga se bori. Osim toga je jedna od najdivnijih osoba koje možete upoznati. Jako je lako raditi s njom, a kad uđe u Octagon je prava zvijer. Ono što je strašno kod nje je priča koju mi je rekao Dan Lambert, glavni čovjek njenog tima. On ne razumije kako ona svakim pripremama izgleda sve bolje, a ovog puta je udarcima obarala muške borce s kojima je sparirala. Ovo će biti jako zanimljivo", prvo je što je o Amandi rekao White.

Također, po njemu nema nikakve sumnje da je najbolja koja je ikad navukla male rukavice.

"Mislim da je Amanda Nunes najbolja borkinja svih vremena. Osobno ju jako volim, a osim toga je i sjajna osoba. Ona je ujedno jedina koja je držala dvije titule i istovremeno obje redovno branila", rekao je White, da bi nastavio:

"Sad brani titulu perolake kategorije protiv Megan Anderson, koja je devet od 11 pobjeda ostvarila prekidom. Ima šest nokauta i tri prisiljavanja na predaju. Imate puno cura koje su jako talentirane i tehnički odlične, ali nemaju snagu potrebnu za nokautirati drugu ženu. Ove obje djevojke posjeduju nevjerojatnu snagu i jedna drugu mogu nokautirati, što borbu čini vrlo uzbudljivom."

Megan Anderson u ovoj borbi imat će prednost u visini te u dužini ekstremiteta, no puno toga je na strani Nunes. Od iskustva, tehnike, snage udarca te posebno hrvanja i borbe na podu. S razlogom je apsolutna favoritkinja, no rijetko koji sport je toliko podložan iznenađenjima kao MMA. Možda jedno vidimo i u ovoj borbi.

Linker
20. travanj 2024 16:06