UFC

Dana White apsolutno zainteresiran organizirati Chimaeva protiv Diaza, otkrio i opciju za Makhacheva

Khamzat Chimaev i Nate Diaz

 Screenshot (youtube)
Khamzat Chimaev i Islam Makhachev nesumnjivo su postali velike globalne MMA zvijezde.

UFC 267 priredba potvrdila je neke pretpostavke s kojima se u nju ušlo. Prije svega se tu misli na kvalitetu boraca kojima je pred koje je stavljen do sada najveći ispit. Radi se o Khamhatu Chimaevu i Islama Makhachevu, a pitanje koje možemo postaviti nakon svega je koji je od njih dvojice bio dominantniji.

Chiamev je nastavio svoj niz doslovnog prolaska kroz protivnike, tako što je rutinski riješio Lija Chinglianga, dok je Makhachev tehnički sjajnom izvedbom završio Dana Hookera. Tako su njih dvojica tema od koje sad nikako ne može pobjeći Dana White. To nije mogao niti u razgovoru za TMZ, u kojem se prvo prihvatio Chimaeva. Upitan je radi li se o najdominatnijem borcu kojeg je vidio, barem po pitanju početnih borbi UFC karijere.

"Sto posto, ovaj tip je nešto s čime se još nikad nismo susreli. Ima više UFC pobjeda nego koliko je puta pogođen u Octagonu. Osim toga, naš tim društvenih mreža radio je na Instagramu prijenos njegovog ulaska do Octagona. Srušilo je rekord, bio je to najveći 'Instagram live' koji smo ikad odradili", zadovoljan je White efektom koji je "Borz" napravio. 13 mjeseci nije ga bilo u Octagonu, a ekspresno je probudio cijeli hype koji je prošle godine sa svoja tri prva nastupa napravio.

Nedugo nakon spomenute pobjede, Chimaev je prozvao Natea Diaza na borbu. Diaz, koji ima još samo jednu borbu na svom ugovoru, trenutno čeka ponude, a sad je sigurno kako će švedsko-čečenski borac biti među njima.

"Razgovor ćemo s Nateom o toj borbi. Ako Nate bude zainteresiran, ja sam sto posto za tu borbu", potvrdio je White.

Naravno, nije se moglo zaobići Makhacheva, koji je potvrdio svoju petu poziciju na UFC-ovom službenom poretku lake kategorije, nakon čega je odmah zatražio borbu za titulu.

"Islam je sad peti borac ljestvice, a vidjet ćemo što će se dogoditi na novim ljestvicama. Ovog vikenda imamo Gaethjea i Chandlera, Poirier i Oliveira se bore za titulu. Tu nam preostaje Beneil Dariush kao broj 3. Ne znam što ćemo napraviti, ali Beneil ima smisla", rekao je White, s tim da mu je ime Dariusha ipak pomalo i nametnuto. Problem kod njega je isti promotor kao i Makhachevu, odnosno Ali Abdelaziz.

Linker
21. srpanj 2024 09:49