UFC

Dana White će na UFC-u 300 podijeliti najveće bonuse u povijesti promocije: Evo o kojim se iznosima radi

Dane White

 RICHARD ALVAREZ/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA Richard Alvarez/instar Images/profimedia
Čelni čovjek najjače svjetske MMA organizacije odlučio je ‘odriješiti kesu‘ i nagraditi borce povijesno visokim bonusima

Čelni čovjek najveće svjetske MMA promocije, Dana White, na sinoćnjoj medijskoj konferenciji uoči jubilarne UFC 300 priredbe otkrio je podatak koji je izuzetno obradovao sve borce na "cardu" navedenog "eventa". White je, naime, na pitanje novinara MMA Junkieja Mike Bohna otkrio da povećava bonus s 50 tisuća na 300 tisuća američkih dolara. Svih 26 boraca prisutnih na presici, očekivano, s oduševljenjem su dočekali vijesti koje je plasirao njihov šef.

"300, gotovo je", rezolutno je odgovorio 54-godišnji Amerikanac u svom stilu.

Inicijativa za predmetnim povećanjem bonusa s 50 na 300 tisuća krenula je od Justina Gaethjea i Maya Hollowaya, koji će na jubilarnoj priredbi odmjeriti snage u meču za "BMF" titulu. Predmetni bonusi se dijele još od UFC Fight Night 36 eventa. Na UFC-u 100 su bili povećani na 100 tisuća, na UFC-u 129 na 129 tisuća dok na UFC-u 262 su iznosili 75 tisuća. Iznos od 300 tisuća dolara predstavlja, dakle, najveći službeni bonus u povijesti američke promocije. Moglo bi se reći da je White ovom jednokratnom odlukom zasigurno "kupio" ponešto manevarskog prostora, osobito u kontekstu rasprava o financijskom aspektu i zaradi UFC-ovih boraca.

Linker
28. travanj 2024 14:57