UFC

UFC 300: Sažetak cijelog spektakularnog događaja i kada, kako i gdje možete pratiti ovu nezaboravnu priredbu

UFC 300 Charles Oliveira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Velika jubilarna priredba napokon je pred nama! Svega nekoliko sati nas dijeli od početka!

Ultimate Fighting Championship je u pripremi za svoj epski događaj - UFC 300 koji obećava biti vrhunac borilačke akcije i uzbuđenja. Ovaj spektakl predstavit će neke od najvećih imena u svijetu MMA-a, borbe za pojas prvaka u nekoliko kategorija te niz uzbudljivih okršaja koji će zasigurno ostaviti gledatelje bez daha.

Naslovna borba večeri: Pereira vs. Hill

U glavnoj borbi večeri gledat ćemo okršaj između dva istaknuta borca u poluteškoj kategoriji - Alexa Pereire, trenutnog prvaka, i Jamahala Hilla, izazivača koji će pokušati vratiti naslov u svoj posjed nakon što ga je morao napustiti zbog ozljede Ahilove tetive. Očekuje se da će ova borba biti puna vatrometa s obzirom na Pereirinu udaračku snagu i tehničku vještinu dok Hill donosi svoju izdržljivost i agresivni stil borbe. Prava poslastica za sve ljubitelje borilačkih sportova.

Sunaslovna borba večeri: Zhang vs. Yan

Dvije sunarodnjakinje, Kineskinje Zhang Weili i Yan Xiaonan će se suočiti u borbi za pojas prvakinje u slamka kategoriji. Weili je već dokazala svoje borilačke sposobnosti osvajanjem naslova prvaka, ali Xiaonan dolazi s velikom motivacijom nakon što je u svojoj posljednjoj borbi zaustavila bivšu prvakinju, Jessicu Andrade, nokautom u prvoj rundi. Ove dvije kineske predstavnice posjeduju vrlo visoku atletsku pripremljenost, a borba također obećava demonstraciju tehničkih vještina.

Borba za BMF Pojas: Gaethje vs. Holloway

U jednoj od najiščekivanijih borbi večeri, Justin Gaethje i Max Holloway će se boriti za BMF pojas. Oba borca su poznati po svom agresivnom stilu borbe i beskompromisnom guranju prema naprijed. Obojica vole izmjene u sredini kaveza, a Hollowaya krasi nevjerojatna izdržljivost i jedan je od rijetkih boraca koji nikada nisu bili uzdrmani, odnosno srušeni od udarca na pod. Očekuje se da će ova borba biti ispunjena nasiljem u želji da osvoje titulu najneustrašivijeg borca u UFC-u.

Charles Oliveira vs Arman Tsarukyan

Bivši prvak lake kategorije Charles Oliveira će se suočiti s armenskim borcem Armanom Tsarukyanom u tehnički vrlo zanimljivoj borbi. Mnoge relevantne osobe u borilačkom svijetu ovu borbu smatraju tehnički i stilski najinteresantnijom. Glasi za jedan od najneizvjesnijih mečeva večerašnje priredbe i njen ishod vjerojatno će nam donijeti sljedećeg izazivača za titulu lake kategorije koju drži dagestanski prvak, Islam Makhachev.

Bo Nickal vs Cody Brundage

Bo Nickal je američki borac s hrvačkim pedigreom koji je u posljednje vrijeme naglo postao vrlo popularan što mu je omogućilo da bude dio glavnog djela večeri iako su mnogi smatrali kako je još prerano za takve zasluge. Branit će svoj neporaženi omjer od pet pobjeda protiv svog sunarodnjaka, iskusnijeg Codyja Brundagea koji ulazi u borbu s nizom od dvije pobjede.

Preliminarni dio večeri

Očekuje nas nekoliko vrhunskih borbi koje će zagrijati publiku prije glavnog djela događaja. Bivši prvaci krase preliminarni dio: bivši prvak poluteške kategorije, Jiri Prochazka će se boriti s Aleksandrom Rakićem, srpskim predstavnikom koji se vraća u kavez nakon skoro dvije godine. Zadnji put smo ga gledali protiv Jana Blachowicza kada je nesretno ozljedio koljeno i morao predati meč. Bivši prvak bantam kategorije, Aljamain Sterling će se boriti protiv Calvina Kattara dok će bivša prvakinja Holly Holm, koja je uzela pojas Rondi Rousey, ući u kavez sa zlatnom judo olimpijkom Kaylom Harrison. Također, eksplozivni Nigerijac Sodiq Yusuff će se boriti protiv brazilskog borca Diega Lopesa obećavajući čvrst okršaj.

Rani preliminarni dio večeri

Ovaj dio također nije za propustiti, u lakoj kategoriji ćemo gledati dvojicu rangiranih boraca, Jalina Turnera i Renata Moicana. Brazilska bivša prvakinja, Jessica Andrade nastupa protiv sunarodnjakinje Marine Rodriguez. U još jednom okršaju lake kategorije gledat ćemo Bobbyja Greena protiv legende i veterana Jima Millera koji će svojom večerašnjom borbom ostvariti značajno postignuće – nastup na svakoj stotoj jubilarnoj UFC priredbi. I još dva bivša prvaka, Deiveson Figueiredo i Cody Garbrandt će odmjeriti snage u borbi bantam kategorije.

Gdje i kada možete pratiti priredbu?

UFC 300 priredba održat će se u T-Mobile areni u Las Vegasu. Početak prvog dijela priredbe očekuje se oko ponoći, preliminarni dio počinje oko 2 sata ujutro, a glavni dio priredbe oko 4 sata ujutro po hrvatskom vremenu. Na Sport Klub Fight (SK Fight) kanalu borbe možete pratiti od 2 sata kada počinje borba Yusuff-Lopes. Glavni dio priredbe možete pratiti i putem stranice Gol.hr.

Linker
23. travanj 2024 22:29